Η ΚΑΕ Πανιώνιος νικητής του UNICEF Trophy

Ξεκινώντας το 2024 με πολύ θετικό κλίμα, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Δρ. Γασάν Χαλίλ, καλωσόρισε στα γραφεία της UNICEF στην Αθήνα τον φετινό νικητή του τουρνουά UNICEF Trophy 2023, την ΚΑΕ Πανιώνιος, μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), κ. Ευάγγελο Λιόλιο. 

Ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Δρ. Χαλίλ, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στα γραφεία μας τον νικητή του φετινού UNICEF Trophy! Ολόψυχα συγχαρητήρια στην KAE Πανιώνιος που κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο για δύο συνεχόμενες χρονιές! Το UNICEF Trophy καθιερώθηκε το 2022 ως αποτέλεσμα μιας διαρκώς γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της UNICEF και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και την πρόληψη κάθε μορφής βίας, για κάθε παιδί, παντού. Συγχαρητήρια επίσης σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και αγωνίστηκαν στο τουρνουά. Μαζί τους και με τις ακαδημίες νέων τους θέλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, όπως και μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, για να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί ή νέος δεν μένει στο περιθώριο!».

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την πολύτιμη και παραγωγική συνεργασία με τη UNICEF. Ο θεσμός του UNICEF Τrophy στη δεύτερη μόλις χρονιά του έχει «αγκαλιαστεί» από το ελληνικό μπάσκετ, καταγράφοντας δυναμική συμμετοχή από τα παιδιά των ακαδημιών των ομάδων που συμμετέχουν αλλά και συνολικά φιλάθλους του μπάσκετ. Χτίζουμε συνεχώς νέες ενέργειες που θα εμπλουτίσουν τη συνολική διαδικασία του θεσμού, έχοντας πραγματικό αντίκτυπο στα παιδιά, στους γονείς και στους αθλητές/αθλήτριες. Σύντομα περισσότερες συνέργειες μεταξύ των δύο οργανισμών θα ανακοινωθούν μαζί με τον επικεφαλής της UNICEF κύριο Γασάν Χαλίλ», σημείωσε ο Πρόεδρος κ. Λιόλιος.

Μετά τη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας στον ημιτελικό του τουρνουά, στις 5 Ιανουαρίου, η ΚΑΕ Πανιώνιος επικράτησε με 66-63 της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, σε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις και συναρπαστικά στιγμιότυπα. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Νίκος Νικολόπουλος μαζί με τους Youth Advocates της UNICEF στην Ελλάδα, Παναγιώτη Ράπτη, Έφη Ζαφειροπούλου και Σταύρο Γιουβάνη, απένειμαν το τρόπαιο στον αρχηγό της νικήτριας ομάδας, Δημήτρη Βεργίνη με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ, κ. Ευάγγελο Λιόλιο, να παραδίδει το συμβολικό «εισιτήριο» για το FINAL 8 στον θρυλικό παίκτη της νικήτριας ομάδας, Φάνη Χριστοδούλου.

Ο Δημήτρης Βεργίνης, ηγέτης του Πανιωνίου, δήλωσε «Η συνεργασία της ΕΟΚ με την UNICEF είναι πολύ σημαντική για όλους μας, όχι μόνο για το μπάσκετ το οποίο υπηρετούμε αλλά και για την κοινωνία. Δεν υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο από τα παιδιά. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε εδώ, συγχαίρουμε την UNICEF για το έργο της, ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία για πολλά χρόνια και φυσικά θα είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι ως Πανιώνιος, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που είμαστε back-to-back τροπαιούχοι».

Σχετικά με τη UNICEF:

To Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) μέσα από τα προγράμματά του προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού στον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πιο ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών, αλλά και όλων των παιδιών παγκοσμίως. Η UNICEF χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντικές συνεισφορές ιδιωτών, του ιδιωτικού τομέα, ιδρυμάτων και κρατών μελών του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Η υποστήριξη των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας καθώς δημιουργούμε μια παγκόσμια συμμαχία για την προστασία όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη UNICEF και το έργο της για τα παιδιά στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εδώ. 

Στοιχεία Επικοινωνίας: Δανάη Λειβαδά| Email: dleivada@unicef.org (Τομέας Επικοινωνίας Γραφείου UNICEF στην Ελλάδα)