«Ο αδελφός μου ο Αμαντέους» ταξιδεύει στην Πάτρα

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ,  μετά την τεράστια επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συνεχίζει την πορεία του στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών ( Ρήγα Φεραίου 7) στις 20 και 21 Ιανουαρίου.

«Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα». Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ. Έχει αποδειχτεί ότι πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς,  τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης. Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως «παιδιά θαύματα». Μέχρι τη χρονιά που η Νάνερλ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο...

Τα παιδικά χρόνια του Αμαντέους και της Νάνερλ, η ανέλιξη τους, η σχέση  με τον πατέρα τους, θα παρασταθούν σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής με τις μελωδίες του Μότσαρτ στο πιάνο από τον Διονύση Μαλλούχο.

Μια μουσικο-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και τη καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΗΝΑΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΒΑΝΑ ΠΕΦΑΝΗ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ,ΕΛΙΟ-ΦΟΙΒΟΣ ΜΠΕΙΚΟ

ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ: ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΛΛΟΥΧΟΣ 

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ: ΝΤΕΠΥ ΠΑΓΚΑ

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΝΤΖΕΡΗΣ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΗΧΟΙ: ORESTIS

VIDEO ART/ TRAILER: ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΒΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΝΤΑΙΖΗ ΛΕΜΠΕΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΤΑ ΕΦΡΕΜΙΔΟΥ

HAIR DESIGN: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ 

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€20.00, €17.00 φοιτητικό –ανέργων και ομαδικό άνω των 10 ατόμων 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

https://www.ticketservices.gr/event/o-aderfos-mou-o-amanteous-patra/?lang=el 

Το κοινό της ΠΑΤΡΑΣ  θα μπορεί να προμηθευτεί  επίσης εισιτήρια και από το βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος (Κορίνθου & Φιλοποίμενος).