Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιανουαρίου 2024

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

«Φεγγαράκι μου λαμπρό…

...θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!» Ένα μαγικό ταξίδι στη Σελήνη, για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!

Ώρα Έναρξης: 12:00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά… όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά

Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά, όπως η πέτρα κι ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Ώρα Έναρξης: 12:00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Το λιοντάρι και ο ποντικός

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Ώρα Έναρξης: 12:00

Διάρκεια: 70 λεπτά

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Ένα  Γούρι… 2024 Ευχές 

Για να κυλήσει γλυκά η νέα χρονιά ένα γούρι «ξεχωριστό» χρειαζόμαστε, φτιαγμένο από τα χεράκια μας, πασπαλισμένο με τύχη και ευχές. Σε ένα εργαστήρι γουριών θα τρυπώσουμε, το δικό μας βρώσιμο γούρι θα δημιουργήσουμε και το νέο έτος θα καλωσορίσουμε με το γούρι-φλουρί της βασιλόπιτας. Λες να είσαι εσύ ο τυχερός;

Ώρα Έναρξης:16:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Φουρτούνες στον Όλυμπο…

Συναγερμός στο βουνό των θεών! Οι θεοί «τσακώνονται», μα τα παιδιά το διασκεδάζουν! Με αφορμή γνώστες και άγνωστες έριδες των ολύμπιων θεών, παίζουμε, συνεργαζόμαστε, φανταζόμαστε και δημιουργούμε! 

Ώρα Έναρξης: 16:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Κυνηγώντας το Όνειρο… Οικογενειακό πρόγραμμα

Μα τι προσπαθεί να πιάσει η μικρή μαύρη μύγα; Πόσο ψηλά και μακριά θέλει να πετάξει; Ένα ταξίδι σαν αυτά που κάνουμε για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας!

Εμπνευσμένοι από το ταξίδι της μικρής πρωταγωνίστριας θέτουμε τους δικούς μας στόχους… Παίζοντας και δημιουργώντας, ας θυμηθούμε μικροί και μεγάλοι, πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε τα όνειρά μας!

Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, βασισμένο στο νέο βιβλίο της κυρίας Ζέφης Συρίβλη «Κυνηγώντας το Όνειρο», εκδόσεις  Ι.Μ.Ε. 

Ώρα Έναρξης:16:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Πληροφορίες:

Ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο Τ. 212 254 0000 και στο email: [email protected]  

Ηλεκτρονική προπώληση: http://tickets.hellenic-cosmos.gr/

 

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0000