64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Το Μινόρε των τεράτων

Μετά από μια σειρά συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ φανταστικού, το Μινόρε του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα «προσγειώθηκε» με πάταγο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Δεν μπορούμε να πούμε πολλά χωρίς να κάνουμε spoilers, μπορούμε όμως να σας διαβεβαιώσουμε ότι το κοινό της πρεμιέρας απόλαυσε κάθε cult πτυχή αυτού του απίστευτου κινηματογραφικού υβρίδιου, προφανώς όσο και εκείνοι που το εμπνεύστηκαν και το δημιούργησαν, όπως φάνηκε και στο Q&A που ακολούθησε την προβολή. 

Η ιστορία έχει ως εξής: Κάποια υγρή καλοκαιρινή νύχτα, μια παραλία της Ελλάδας γεμάτη από μουσική και χορούς, καλύπτεται ξαφνικά από ομίχλη. Παράξενα όντα πολιορκούν την πόλη, επιτίθενται σε ανθρώπους, άλλους τους τραβούν στην θάλασσα μετά από φρικτά όνειρα. Μια παρέα  μουσικών ενώνει τις δυνάμεις της με έναν χαμένο ναύτη, και όλοι μαζί αντιστέκονται στους εισβολείς. 

Να σημειώσουμε ότι οι ανωτέρω μουσικοί είναι βγαλμένοι από ρεμπετάδικο των Εξαρχείων, ο χαμένος ναύτης είναι βγαλμένος από πίνακες του Τσαρούχη και τα τέρατα βγαλμένα από το σύμπαν του Lovecraft. Τώρα πως δένει όλο αυτό με αναφορές στον εμφύλιο και τους αρχαίους Έλληνες και με το πιο παρανοϊκό μαύρο χιούμορ, μόνος αρμόδιος να εξηγήσει είναι ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας που επιστρέφει στα πάτρια εδάφη από το Χόλιγουντ και μια θητεία στα ειδικά εφέ, δέκα χρόνια μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο με τον Χειμώνα.

Να σημειώσουμε επίσης το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη διεύθυνση φωτογραφίας που σε συνδυασμό με τα εφέ και την καλλιτεχνική διεύθυνση καταφέρνει να αποδώσει φόρο τιμής στα αντίστοιχα splatter των 60s και στα horror comedies των 80s. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

Δείτε το TRAILER: https://youtu.be/lslt5a1CD_0 

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι τις 12 Νοεμβρίου