Σβήνοντας ένα Γκράφιτι

«Το έργο με την προσωπογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ το οποίο έσβησαν δεν πρόκειται να το επαναλάβω διότι ήταν μοναδικό. Τα έργα ζωγραφικής δεν είναι τοστ να κάνω ένα άλλο». 

Αυτή είναι η δήλωση του  ζωγράφου  Γιώργου  Κόφτη στην  «Εφ.Συν.» και τον Απόστολο Λυκεσά. 

Το ΑΠΘ  πριν λίγες μέρες  έσβησε ένα γκράφιτι με τη μορφή του σπουδαίου Θεόδωρου Αγγελόπουλου που κοσμούσε τον εξωτερικό τοίχο της αίθουσας τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Την προσωπογραφία είχε φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης Γιώργος Κόφτης για να τιμήσει τον Έλληνα σκηνοθέτη. 

Ο καλλιτέχνης κατήγγειλε την ενέργεια λέγοντας ««Εγείρονται πολλά ερωτήματα για το εάν ξεχωρίζει κανείς τον βανδαλισμό από την τέχνη»». 

Η NEW STAR επικοινώνησε με τον καλλιτέχνη, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης και εξασφάλισε την άδειά του για να ανατυπώσει την προσωπογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου από υψηλής ανάλυσης αρχείο και σε εξαιρετικής ποιότητας χαρτί σε μέγεθος 34x48 και να το διανείμει δωρεάν στο STUDIO new star art cinema σε όσους θα ήθελαν να το προμηθευτούν. 

Το εξαιρετικό γκράφιτι μπορεί να μην κοσμεί πλέον τον τοίχο του ΑΠΘ, αλλά μπορεί να στολίζει τοίχους σε κατοικίες, φοιτητικά δωμάτια, σε καφετέριες σε συλλόγους, σε λέσχες, σε εργοστάσια και σε κάθε τοίχο που μπορεί να κατανοήσει την έννοια της Τέχνης.

Ο Αγγελόπουλος ζει μέσα από το έργο του και είναι πάντα μαζί μας. 

Υπενθυμίζεται ότι στο STUDIO είναι σε εξέλιξη το έτος Αγγελόπουλου, όπου για 13 μήνες προβάλλεται κάθε μήνα μια ταινία του σπουδαίου δημιουργού. 

Το Grand Magazine επικροτεί αυτή την ενέργεια που επιχειρεί να αποκαταστήσει τρόπον τινά ένα έργο τέχνης και να το απομακρύνει οριστικά από δημόσια ντουβάρια.

 

STUDIO new star art cinema

Σταυρόπουλου 33 & Σπάρτης - Πλατεία Αμερικής

Τηλέφωνο: 210-8640054