1st Athens Pop Underground Fest And Convention

Στην σκηνή του Half Note Jazz Club, το διήμερο 19 – 20 Μαΐου, 12 συγκροτήματα απ’ όλο τον κόσμο, ορισμένοι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και πλήθος μουσικόφιλων θα δώσουν το παρόν, σε ένα διήμερο γεμάτο μουσική, αλκοόλ, fanzines, δίσκους και ό,τι περιστρέφεται γύρω από την indie κουλτούρα και αισθητική.  

Gary Olson       

Το πρώτο Pop Underground Fest and Convention δεν είναι παρά η μοναδική - έως τώρα - απόπειρα να διοργανωθεί και στην χώρα μας ένα popfest, παρόμοιο με τα φεστιβάλ – θεσμούς που διοργανώνονται επί δεκαετίες σε όλη την Ευρώπη (Παρίσι, Γλασκώβη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μάλαγα, Κολωνία, Βερολίνο) και περιλαμβάνουν μαραθώνιες συναυλίες, πάρτι, αλλά, κυρίως, επιχειρούν να φέρουν σε επαφή άτομα απ’ όλον τον κόσμο, που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την indie - pop, με σκοπό την σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και την ανταλλαγή απόψεων, μακριά από την κυρίαρχη φεστιβαλική λογική του πελάτη – θεατή, που ο ρόλος του εξαντλείται στην καταβολή του αντιτίμου.

Davey Woodward and the Winter Orphans

Αναφορικά με τα ονόματα που θα συμμετέχουν, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, oι Davey Woodward and the Winter Orphans (των Brilliant Corners και Experimental Pop Band), οι Silver Biplanes (του Tim Vass των Razorcuts, εκ των πρώτων σχημάτων της θρυλικής Creation, και της συζύγου του Vanessa Vass, των cult indie poppers The Melons), o Gary Olson των Ladybug Transistor (μέλος της αμερικάνικης Elephant Six collective) και του φίλου του Ole Johannes Aleskjaer ( των Νορβηγών Loch Ness Mouse, με τεράστια δισκογραφία), οι Arrest! Charlie Tipper (του Tim Rippington των The Five-Year Plan, The Flatmates, Beatnik Filmstars και του Rocker των The Rosehips, The Drain on the Balcony και των The Flatmates), οι Ισπανοί The Yellow Melodies, οι Γερμανοί Crabber, και οι Βρετανοί The Hermitts.

The Water Striders

Οι ελληνικές παρουσίες θα είναι οι εξής: The Water Striders, The Vaxtones, Kissamatic Lovebubbles, Acid Barretts και Low Ceiling! 

Το φεστιβάλ συμπληρώνει μια ελεύθερη συνάντηση (convention) στο Tiki – Bar, το μεσημέρι του Σαββάτου της 20 Μαίου, όπου θα λάβουν χώρα ομιλίες από κάποιους από τους συμμετέχοντες σχετικά με τα ανεξάρτητα labels, τα pop fanzines, και γενικότερα από τις εμπειρίες τους τα τελευταία σαράντα χρόνια. Παράλληλα θα έχουμε ακουστικά σετ, από τους Jonny Kinkaid, Gary Olson και Τim Rippington kai dj sets από τον Rafa Skam των Yellow Melodies και άλλους προσκεκλημένους. Με τη λήξη του convention θα κατευθυνθούμε προς το Half Note για τη συνέχεια και το κλείσιμο των δρώμενων και τις σχετικές συναυλίες.

Silver Biplanes 

Για κάθε αληθινό φίλο της ανεξάρτητης ποπ και της ευρύτερης alternative rock, το 1st Athens Pop Underground Fest δεν είναι παρά ένα εκ των γεγονότων της χρονιάς σε μουσικό επίπεδο και μια προσπάθεια που αξίζει να στηριχθεί στο έπακρο. 

Στο χώρο του Half Note θα υπάρχει merch από τα συγκροτήματα και την Old bad Habits label. 

Our Manifesto:

-           Pop n’ roll till the end of times!

-           Old traditions, old standards!

-           Against modern music and football!

-           Pop hearts, Punk souls!

-           We care, we dare!

Pop on !!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Arrest! Charlie Tipper