Guardians of the Galaxy Volume 3 - Φύλακες του Γαλαξία 3

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Διάρκεια: 150 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

* ½

Σκηνοθεσία: James Gunn

Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Chukwudi Iwuji, Pom Klementieff, Dave Bautista, Karen Gillan, Austin Freeman, Stephen Blackehart, Terence Rosemore, Sean Gunn, Sarah Alami, Jasmine Munoz, Giovannie Cruz, Will Poulter, Nico Santos, Miriam Shor.

Με τις φωνές των Vin Diesel, Bradley Cooper και Maria Bakalova.

Guest stars: Sylvester Stallone, Elizabeth Debicki

ΣΥΝΟΨΗ: Οι Φύλακες του Γαλαξία βρίσκονται στο Knowhere το οποίο προσπαθούν να αναμορφώσουν σε καταφύγιο για τους κατατρεγμένους του σύμπαντος. Όταν ένας νέος εχθρός απειλεί το Knowhere, χτυπώντας σχεδόν θανάσιμα τον Ρόκετ, ο Πήτερ Κουίλ, αν και απαρηγόρητος για το χαμό της αγαπημένης του Γκαμόρα, καλείται να ανασυντάξει τις δυνάμεις των Φυλάκων για να αντιμετωπίσουν την νέα απειλή. 

Το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο με πρωταγωνιστές τους απρόβλεπτους αυτούς αντιήρωες του MCU έρχεται με τις καλύτερες προθέσεις αλλά και τις καλύτερες συστάσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και ποιος δεν έχει συμπαθήσει αυτούς τους πλακατζήδες του διαστήματος. Και ποιος δεν έχει απολαύσει τα αχτύπητα mixtapes που αποτελούν κάθε φορά την ηχητική ραχοκοκαλιά της δράσης. Ένα πάρεργο του σύμπαντος της Marvel που εξελίχθηκε σε Pop culture φαινόμενο.

Σε αυτή την αποχαιρετιστήρια περιπέτειά τους, διασκεδάζουμε με τις εξυπνάδες τους, απολαμβάνουμε απίθανες κλασσικές ροκιές, ευχαριστιόμαστε τα εξελιγμένα οπτικά εφέ. Οπότε τι ακριβώς είναι αυτό που ενοχλεί; Μα το ότι είναι απόλυτα σαφές ότι δεν πρόκειται για ταινία αλλά για μάζωξη φίλων που τρολάρουν τον κινηματογραφικό εαυτό τους με φόντο μια αφελή αλληγορία περί ύπαρξης Θεού, ύπαρξης ηθικής και γενικώς ύπαρξης, ανθρώπινης και μη. Επί δυόμιση ώρες παρακολουθούμε μια σειρά από ίντριγκες να αλληλοκαλύπτονται με χαλαρή διάθεση χωρίς προφανή σκοπό πέρα από την αυτοεπιβεβαίωση των αγαπημένων μας χαρακτήρων. I am groot ρε φίλε αλλά παίξτε και λίγο κινηματογραφική μπάλα. Το πολύ το MCU το βαριέται και ο...κριτικός! 

Όπως λέει ο ίδιος ο James Gunn «για αυτό το τρίτο κεφάλαιο, όπου η ιστορία του Rocket δίνει το έναυσμα στην αφήγηση, πολλά τα μάντεψα, πολλά δεν τα γνώριζα. Αλλά ήξερα ότι η καρδιά της ιστορίας, για εμένα, ήταν ο Rocket, από πού προήλθε, ποιος ήταν. Ήταν σημαντικό να  διηγηθώ αυτή την ιστορία». Σιγά που τη διηγήθηκες αγαπητέ James! Άλλο σενάριο και άλλο content… 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 04.05.23