Ευγενία Τσαμουρτζή

Η Ευγενία είναι ένα όμορφο κορίτσι που μοιάζει γεννημένο για το φακό. Η Ευγενία είναι η επιτομή αυτού που ονομάζουμε κορίτσι από σπίτι. Το ξέρει ότι είναι όμορφη, ξέρει όμως ότι και παν μέτρον άριστον. Ξέρει ότι είναι δύσκολος ο δρόμος που διάλεξε αλλά ξέρει ότι δίπλα της έχει ανθρώπους που την αγαπούν και την προσέχουν. Η Ευγενία ανήκει σε μια γενιά που μεγάλωσε μέσα στην κρίση. Μια γενιά που δεν παύει να έχει όνειρα, φιλοδοξίες και που είναι πολύ πιο ώριμη από όσο θέλουμε εμείς οι μεγαλύτεροι να παραδεχτούμε. Η Ευγενία ξέρει, όπως και όλοι οι σκεπτόμενοι συνομήλικοί της, ότι το μέλλον της ανήκει. Και είναι έτοιμη να το διεκδικήσει. Ο φακός του Νίκου Ζαχαρόπουλου έκλεισε μέσα του όλη τη ρομαντική διάθεση κι όλα τα όνειρα μιας εφηβείας που τελειώνει στην πρώτη αποκλειστική της φωτογράφηση. Απολαύστε την!

‘Ηθελες από μικρή να ακολουθήσεις καριέρα στο χώρο της ομορφιάς?

Ναι, από πολύ μικρή έλεγα ότι θέλω να γίνω μοντέλο και το σχολίαζαν πολλές φορές οικογένεια και φίλοι, διότι συχνά φορούσα ρούχα της μητέρας μου και έκανα πασαρέλες μέσα στο σπίτι, έβγαζα φωτογραφίες και μετά ήθελα να με βαθμολογήσουν!

Πώς συνδυάζεις σχολείο και δουλειά?

Για να είμαι ειλικρινής δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Απαιτεί οργάνωση πάνω από όλα και ύστερα υπομονή και επιμονή. Όταν όμως έχεις έναν στόχο δεν στέκεσαι στην πίεση που βιώνεις τώρα αλλά στο αποτέλεσμα που θα έχεις.

Αλήθεια πώς είναι σήμερα το σχολείο? Ακούμε τόσα πολλά καθημερινά

Δυστυχώς όλα αυτά που ακούμε είναι γεγονότα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στα ελληνικά σχολεία. Κατά την γνώμη μου σκηνικά συνέβαιναν πάντα, απλά τώρα τα μαθαίνουμε πολύ πιο εύκολα σε αντίθεση με το παρελθόν. Πιστεύω πρώτο ρόλο θα πρέπει να λάβουν οι καθηγητές και να αποτρέπουν περιστατικά, όχι να κάνουν τα στραβά μάτια.

Πώς πιστεύεις ότι πρέπει να συμπεριφέρεται σήμερα ένα κορίτσι? Να κρατάει κάποιο ρόλο ή να είναι απελευθερωμένο από στερεότυπα?

Στις μέρες μας θεωρώ πως τα στερεότυπα σιγά σιγά αποβάλλονται. Εγώ προσωπικά δεν είμαι με τα άκρα. Δεν μου αρέσει ούτε ο άκρος φεμινισμός ούτε η Πατριαρχία. Η γυναίκα με τον άντρα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και ο κάθε άνθρωπος να νιώθει ελεύθερος να ζήσει την ζωή του.

Ο χώρος της ομορφιάς κρύβει πολλούς κινδύνους, έχεις φροντίσει να έχεις δικλείδες ασφαλείας για να προστατευθείς?

Φυσικά και χρειάζεται προστασία και είμαι πολύ τυχερή διότι πάντα είναι δίπλα μου οι γονείς μου. Σε οποία δουλειά και να πάω δεν είμαι μόνη μου και πραγματικά είναι πολύ βασικό και το συστήνω στις κοπέλες που ασχολούνται με αυτό τον χώρο διότι αποτρέπει ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Πώς είναι η καθημερινότητα σου?

Η καθημερινότητα μου είναι πολυάσχολη! Τις καθημερινές, το πρωί πηγαίνω στο σχολείο το μεσημέρι έχω μαθήματα ιδιαίτερα αλλά και σε φροντιστήριο και έπειτα πηγαίνω γυμναστήριο. Τα Σαββατοκύριακα εργάζομαι στον κλάδο της εστίασης και παράλληλα ασχολούμαι με το μόντελινγκ. Έπειτα, με όση ενέργεια μου απομένει βλέπω τους φίλους μου.

Τι μουσική προτιμάς? Τι άποψη έχεις για την trap?

Μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής όμως πιο πολύ τα ελληνικά έντεχνα και ποπ. Το κάθε είδος εκφράζει κάτι διαφορετικό και έχει την δική του ομορφιά. Η τραπ μουσική είναι ένα είδος που δίνει έμφαση στο μπιτ της μουσικής και όχι στα λόγια. Δεν το κατακρίνω και εγώ ακούω, κυρίως στις νυχτερινές εξόδους μου, όμως θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα όριο στο τι προβάλλουν καθώς το ακούει η νέα γενιά και καλώς ή κακώς η νεολαία ό,τι ακούει προσπαθεί να το μιμηθεί. Όποτε ωραία όλα αυτά που προβάλλουν αλλά παν μέτρον Άριστον!

Ομορφιά και πολιτικοποίηση συμβιβάζονται?

Δεν πιστεύω πως η εξωτερική εμφάνιση επηρεάζει την πολιτική καθώς αν κάποιος πληρεί τα κριτήρια που απαιτεί εκείνος ο χώρος δεν έχει σημασία η εμφάνισή του. Βέβαια θεωρώ πως βοηθάει ο συνδυασμός ομορφιάς  και δεξιοτήτων διότι υπάρχει μεγαλύτερη επιρροή στον λαό.

Τι γνώμη έχεις για το θεσμό των καλλιστείων? Χρήσιμος ή αναχρονιστικός?

Έχοντας συμμετάσχει σε καλλιστεία θεωρώ πως είναι μια χρήσιμη εμπειρία που σίγουρα έχει να σου προσφέρει κάτι και μπορεί να σου ανοίξει πολλές πόρτες!

Όταν περπατάς στο δρόμο αισθάνεσαι άσχημα όταν ένα βλέμμα είναι έντονο? Είναι ασφαλής ο κόσμος μας για ένα κορίτσι?

Ο κόσμος μας δεν είναι ασφαλής ούτε για ένα κορίτσι ούτε για ένα αγόρι. Σίγουρα για εμάς τα κορίτσια είναι λίγο πιο επικίνδυνα καθώς θεωρούμαστε μυϊκά πιο αδύναμες και έτσι είμαστε πιο εύκολος στόχος. Προσωπικά έχω συνηθίσει τα έντονα βλέμματα και έχω μάθει πλέον να αναγνωρίζω ποτέ εκφράζουν απλά θαυμασμό και ποτέ κάτι ύποπτο. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλώ στο κινητό έναν δικό μου άνθρωπο και πηγαίνω από κεντρικούς δρόμους.

Η οικογένεια σου στηρίζει τις επιλογές σου?

Όπως προανέφερα οι γονείς μου με στηρίζουν και είναι πάντα κοντά μου. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζουν την ίδια άποψη τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου. Πολλοί έχουν συνδέσει τον χώρο της μόδας με αρνητικά στερεότυπα όμως δεν κατανοούν πως εξαρτάται ο κάθε άνθρωπος πώς θέλει να πετύχει και τι δικαιώματα δίνει.

Πώς είναι αλήθεια η γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μια οικονομική κρίση?

Η γενιά μας δυστυχώς έχει μεγαλώσει όχι μόνο σε μια οικονομική κρίση αλλά και ενεργειακή και επισιτιστική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η νέα γενιά να ωριμάζει πιο γρήγορα αναγκαστικά διότι βιώνουμε όλοι το βάρος των επιπτώσεων, όχι μόνο οι ενήλικες. Μας κυριεύει ένα «μαύρο πέπλο» το οποίο πρέπει να βρούμε την δύναμη να ανατρέψουμε.

Πώς σκέφτεσαι το μέλλον σου?

Στο μέλλον επιθυμώ να ακολουθήσω επαγγελματικά τον χώρο της μόδας και στο μυαλό μου έχω κυρίως το εξωτερικό. Παράλληλα θέλω να περάσω στην σχολή ψυχολογίας, να πάρω το πτυχίο μου και έπειτα να κάνω ένα μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία. Πιστεύω με οργάνωση και ψυχραιμία θα μπορέσω να τα συνδυάσω. 

Production: "MEDIA WAREHOUSE"

Model: Ευγενία Τσαμουρτζή

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Styling: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Make up artist: Οξάνα Πελιουχ

Assistant producer: Γιώργος Ζαχαρόπουλος

 

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία του μαγιό

https://pantazonas.gr/el/