The Super Mario Bros. Movie - Super Mario Bros: Η Ταινία

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Σε συμπαραγωγή με Ιαπωνία 

Διάρκεια: 92 λεπτά

Είδος: Animation

* * *

Σκηνοθεσία:  Aaron Horvath, Michael Jelenic

Co-directors: Pierre Leduc, Fabien Polack

Ακούγονται οι: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Kevin Michael Richardson, Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen, Khary Payton, Charlie Day, Sebastian Maniscalco.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Παπαστάθης, Στεφανία Φιλιάδη, Βασίλης Αξιώτης, Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Σάρλος, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Μαριάνθη Σοντάκη, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Βασίλης Μήλιος, Πέτρος Δαμουλής, Ιφιγένεια Στάικου

ΣΥΝΟΨΗ: Ενώ επιδιορθώνουν έναν αγωγό ύδρευσης, δύο υδραυλικοί από το Μπρούκλιν, ο Μάριο και ο αδελφός του Λουίτζι, μεταφέρονται μέσα από έναν μυστηριώδη σωλήνα σε έναν μαγικό νέο κόσμο. Όταν ο Λουίτζι χαθεί ο Μάριο αρχίζει να τον αναζητά με τη βοήθεια του μανιταριού Τοντ. Μετά από εντατική εκπαίδευση στη μάχη με την Πριγκίπισσα Πιτς του Μανιταροβασιλείου, ο Μάριο επιστρατεύει τις νέες του δυνάμεις και αναλαμβάνει δράση.

Τέσσερις σκηνοθέτες, δύο θρυλικοί παραγωγοί και δύο μεγάλες στο είδος τους εταιρείες, με ένα τεράστιο επιτελείο πίσω τους, αναλαμβάνουν να φέρουν ξανά στην μεγάλη οθόνη το χαρούμενο, περιπετειώδες 80s σύμπαν του μυστακοφόρου υδραυλικού του Μπρούκλιν. Και τα καταφέρνουν μια χαρά, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή παραγωγή που αποτίνει φόρο τιμής σε μια ολόκληρη εποχή παιδικών παιγνιδιών και ταυτόχρονα συστήνει με έξυπνο και θεαματικό τρόπο στο σημερινό παιδικό κοινό έναν ήρωα της εποχής των μπαμπάδων τους.

Όσοι έχουν παίξει το παιγνίδι της Nintendo θα αναγνωρίσουν κάτι από τα παιδικά τους χρόνια ενώ τα σημερινά παιδιά θα διασκεδάσουν αφάνταστα με τους χαριτωμένους αδελφούς και τα κατορθώματά τους σε ένα πολύχρωμο σύμπαν που χωράει περιπέτεια, ηρωισμό, χιούμορ και διδάγματα αλληλεγγύης. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Super Mario και η παρέα του επισκέπτονται τη μεγάλη οθόνη (να θυμηθούμε εδώ το live action φιάσκο με τον Bob Hoskins) αλλά η Illumination, εταιρεία των minions και του ταλαντούχου Chris Meledandri, φροντίζει να είναι η καλύτερη. Για μικρά και μεγάλα παιδιά. 

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 06.04.23