Die Häschenschule: Der große Eierklau - Τα Αβγά και τα Πασχάλια

Παραγωγή: Γερμανία 2022 

Διάρκεια: 76 λεπτά

Είδος: Animation

* * ½

Σκηνοθεσία: Ute von Münchow-Pohl

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Βασιλική Σούτη, Κωνσταντίνος Δαρλάσης, Σταύρος Σιούλης, Ζερόμ Καλουτά, Τζίνη Παπαδοπούλου, Στεφανία Φιλιάδη, Δημήτρης Παπαδάτος, Κωνσταντίνος Καϊκής, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Βούλα Κώστα, Νέστωρ Κοψιδάς, Αριάδνη Νικολάτου, Δανάη Νικολάτου, Κωνσταντίνος Νάνος.

ΣΥΝΟΨΗ: Η Σχολή των Κουνελιών ετοιμάζεται να σημάνει συναγερμό: Ο Λίο, το πονηρό κουνέλι της πόλης, θέλει να εξαλείψει το Πάσχα δια παντός. Συνωμοτεί με τις ύπουλες αλεπούδες και σχεδιάζει να καταστρέψει όλα τα πασχαλινά αβγά. Θα καταφέρουν τα κουνέλια του Πάσχα, Μαξ και Έμμυ, μαζί με τους φίλους τους να τον εμποδίσουν; Με τη βοήθεια της σοφής δασκάλας τους, της κυρίας Ερμιόνης, οι ήρωές μας πρέπει να κατακτήσουν μια μυστηριώδη τεχνική μάχης και να μάθουν τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι κάποιον – ακόμα και μια αλεπού.

Είχαμε μιλήσει αναλυτικά για την κινηματογραφική μεταφορά των παιδικών βιβλίων των Albert Sixtus και Fritz Koch-Gotha με την ευκαιρία της κυκλοφορίας το Πάσχα του 2018 της πρώτης ταινίας της σειράς «Οι φύλακες του Χρυσού Αυγού» (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).

Αυτή τη φορά τα Πασχαλινά κουνελάκια της Ούτε φον Μίνχοφ βρίσκουν ένα «εσωτερικό» αντίπαλο στο πρόσωπο ενός αγριοκούνελου της πόλης αλλά και έναν «εξωτερικό» σύμμαχο στο πρόσωπο μιας πανέξυπνης αλεπούς. Νέες περιπέτειες, νέα ηθικά διδάγματα και σύγχρονες απόψεις για τη φιλία και τη συντροφικότητα σε μια χαριτωμένη ιστορία για τα μικρότερα κυρίως παιδιά.

Τα ίδια ποιοτικά στάνταρ της προηγούμενης ταινίας βρίσκουμε και εδώ, τον ίδιο στρωτό ρυθμό και την ίδια αφηγηματική οικονομία. Από τις παιδικές ταινίες που χωρίς να φθάνουν το επίπεδο μεγάλων animation παραγωγών δεν μπορείς παρά να συστήσεις στο οικογενειακό κοινό.  

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 23.03.23