Magic Mike's Last Dance – Magic Mike Ο τελευταίος του χορός

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Διάρκεια: 112 λεπτά

Είδος: Μουσικό Δράμα

* ½

Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh

Πρωταγωνιστούν: Salma Hayek Pinault, Channing Tatum, Ayub Khan-Din, Jemelia George, Juliette Motamed, Vicki Pepperdine, Gavin Spokes, Caitlin Gerard, Christopher Bencomo. 

ΣΥΝΟΨΗ: Ο Μάικ Λέιν γνωστός και ως Magic Mike, έχει εδώ και πολλά χρόνια «κρεμάσει» το thong του stripper. Όταν καταρρέει η επιχείρηση που έστησε, μένει χρεωκοπημένος να κάνει τον μπάρμαν στη Φλόριντα. Εκεί τον πλησιάζει η Μαξάντρα, πλούσια κοσμική κυρία η οποία και του κάνει μια πολύ δελεαστική πρόταση συνεργασίας. Ελπίζοντας σε μια τελευταία καλή ευκαιρία, ο Μάικ ταξιδεύει μαζί της στο Λονδίνο, ταξιδεύοντας στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα (κι ένα ποτήρι σαμπάνια). Μόλις όμως ο Μάικ ανακαλύψει τι έχει πραγματικά στο μυαλό της, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν τόσο αυτός όσο και η ομάδα των καυτών νέων χορευτών που αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει; 

Ο Steven Soderbergh αναλαμβάνει ξανά τα σκηνοθετικά ηνία του πιπεράτου franchise, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το δεύτερο μέρος που έστειλε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Ωστόσο το striptease αυτή τη φορά μεταμορφώνεται σε Musical dramedy ακολουθώντας την παλιά καλή δοκιμασμένη συνταγή του Let’s put on a show! Συγκεκριμένα η ζαπλούτου κυρία αφού ανακαλύψει και απολαύσει τις χορευτικές αποχρώσεις του Mike (σε μια σκηνή ερωτικής ανθολογίας και πολύ περισσότερων από πενήντα αποχρώσεων) σκαρφίζεται την ιδέα ενός πιπεράτου Musical με καυτά αγόρια για να ζωντανέψει έστω και για μια βραδιά ένα διατηρητέο θέατρο στο West End τη διαχείριση του οποίου της έχει αφήσει ό εν διαστάσει βαθύπλουτος και αριστοκράτης σύζυγός της.

Τίποτε που να μην έχουμε ξαναδεί, αναμενόμενα ωραία χορευτικά, ελάχιστη σάρκα, διάλογοι δευτεροκλασάτης τηλεταινίας αλλά και μια Σάλμα Χάγεκ (και ήδη Μαντάμ Πινό της γνωστής οικογενείας βαθύπλουτων) που, όπως πάντα, κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή. Όσο για τον καλλίπυγο Τσάνινγκ τι να πούμε; Βγαίνει προς τα έξω κάπως αμήχανος με το sex appeal του αρκετά μαζεμένο, κάτι πολύ παράξενο δεδομένου ότι η τριλογία του striptease είναι αυτοβιογραφική.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η ταινία προοριζόταν για πλατφόρμα αλλά καθοδόν λοξοδρόμησε προς τις αίθουσες όταν οι παραγωγοί μυρίστηκαν το έντονο ενδιαφέρον του αμερικάνικου κοινού. Ας ελπίσουμε να δικαιωθούν από τις εισπράξεις. Γιατί ο Soderbergh μάλλον βαριότανε…

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 09.02.23