Ryû to Sobakasu no Hime (Belle) – Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα

Παραγωγή: Ιαπωνία 2021 

Διάρκεια: 121 λεπτά

Είδος: Animation

* * * ½

Σκηνοθεσία: Mamoru Hosoda

Ακούγονται στα Ελληνικά: Βάσια Ζαχαροπούλου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Νίκη Γεωργακάκου, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Δημήτρης Σάρλος, Παρή Τρίκα, Χίλντα Ηλιοπούλου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Βούλα Κώστα, Άννα Σταματίου, Πέτρος Δαμουλής, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Λίλα Μουτσοπούλου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Άρις Γεροντάκης, Σταύρος Καλλίστρατος, Βαγγέλης  Μάγειρος, Μαριλέττα Κυριαζή

ΣΥΝΟΨΗ: Η Σούζου είναι  μια ντροπαλή κλεισμένη στον εαυτό της μαθήτρια γυμνασίου που ζει σε ένα χωριό. Μα, όταν μπαίνει στο «U», έναν απίστευτο εικονικό κόσμο, δραπετεύει στην διαδικτυακή της περσόνα, την Μπελ, μια πανέμορφη παγκοσμίου βεληνεκούς τραγουδίστρια. Μία μέρα, η συναυλία της διακόπτεται από ένα τερατώδες πλάσμα που κυνηγούν αυτόκλητοι τιμωροί. Καθώς το κυνήγι θεριεύει, η Σούζου ξεκινά ένα επικό ταξίδι αναζήτησης της ταυτότητας αυτού τού μυστηριώδους «τέρατος» και να ανακαλύψει την αληθινή της ταυτότητα σε έναν κόσμο, όπου μπορείς να είσαι οποιοσδήποτε.

 

Μετά το υποψήφιο για Oscar Mirai του 2018, ο Mamoru Hosoda επιστρέφει με μια ευφάνταστη διασκευή της Πεντάμορφης και του Τέρατος, δημιουργώντας με τη βοήθεια του σχεδιαστή του Ψυχρά κι Ανάποδα Jin Kim αλλά και με μπόλικες ιδέες από την Πεντάμορφη και το Τέρας της Disney, ένα φαντασμαγορικό anime musical με σκοτεινό πυρήνα και πολλές δόσεις  ενσυναίσθησης, με ηρωίδα ένα άτυχο μοναχικό κορίτσι που βρίσκει τον αληθινό εαυτό του (και ένα ευαίσθητο τέρας) όταν γράφεται σε μια εφαρμογή για smartphones. Ένα εκ πρώτης όψεως παράδοξο πάντρεμα ποίησης και τεχνολογίας που τελικά λειτουργεί απόλυτα επιτυχημένα, δημιουργώντας ένα εκθαμβωτικό pop art εφηβικό ρομάντζο που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό. Να σημειώσουμε την άριστη δουλειά που έχει γίνει στη μεταγλώττιση και τη διασκευή των τραγουδιών στα Ελληνικά αλλά και τα φωνητικά ταλέντα της Βάσιας Ζαχαροπούλου που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τον ομώνυμο ρόλο. Ιδανική animation έξοδος, ιδιαίτερα για τα κορίτσια, μικρά και μεγάλα.

Διανομή: NEO Films

Στις αίθουσες από 26.01.23 

 

Η ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Μια ταινία που μεταφέρει ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από υπέροχα τραγούδια και μια συναισθηματική ιστορία. Από τον υποψήφιο για Όσκαρ® σκηνοθέτη Μαμόρου Χοσόντα και το Studio Chizu, δημιουργούς του «Mirai». Η πρώτη μεταγλωττισμένη ταινία anime στο σινεμά μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Με τη Βάσια Ζαχαροπούλου, μετά το «Ψυχρά κι Ανάποδα», να μαγεύει ξανά με τη φωνή της.