Νεφέλη Θεοδωροπούλου

Πολυτάλαντη και πολυπράγμων, η Νεφέλη Θεοδωροπούλου αφήνει για πρώτη φορά κάτω την κάμερά της για να σταθεί μπροστά στον έμπειρο φακό του Νίκου Ζαχαρόπουλου και να τον αφήσει να αποτυπώσει την ομορφιά της στις φθινοπωρινές σελίδες του Grand Magazine. Τα υπόλοιπα στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε.  

Η φωτογράφηση για το Grand Magazine ήταν η πρώτη σου αποκλειστική φωτογράφηση; Πως ήταν η εμπειρία;

Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τη μόδα, επέλεξα όμως να σπουδάσω Τοπογράφος Μηχανικός στο ΕΜΠ. ‘Έτσι παράλληλα με τις σπουδές μου εργαζόμουν και ως μοντέλο. Η ενασχόληση μου με τη μόδα ξεκίνησε 7 χρόνια πριν στην ηλικία των 19. Ωστόσο, ποτέ δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να προβληθώ στο ευρύ κοινό μέσω κάποιου περιοδικού. Συνεπώς, η φωτογράφιση μου για το Grand Magazine είναι και η πρώτη μου φορά και η εμπειρία ήταν μοναδική.  

Ποια είναι η σχέση σου με τη φωτογραφία;

Υπάρχει μία τεράστια αγάπη ανάμεσα σε μένα και τη φωτογραφία. Από μικρό παιδί θυμάμαι να με διακατέχει μία απερίγραπτη μανία να φωτογραφίζω τα πάντα και να πειραματίζομαι. Πρόκειται για μία ατέρμονη προσπάθεια - εμμονή να αποθανατίσω όσο πιο πολλές στιγμές, τοπία και ότι άλλο χωράει ο ανθρώπινος νους. Τίποτα περισσότερο από το να φωτογραφίζω μέσα από τη δική μου οπτική και αισθητική, και να δημιουργώ. Η φωτογραφία λοιπόν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου είτε προέρχεται από τη δική μου ματιά είτε από εκείνη του/της φωτογράφου που έχω απέναντί μου.

Πως είναι η καθημερινότητά σου;

Αν με ρωτάς, μακάρι η μέρα να είχε περισσότερες ώρες, ούτως ώστε να προλαβαίνω όλα όσα θα ήθελα να κάνω. Η καθημερινότητα μου ποικίλει ανάλογα με τις δραστηριότητες που έχω βάλει ως στόχο, τις υποχρεώσεις μου και τη δουλειά μου. Σε γενικές γραμμές μία τυπική καθημερινή μέρα περιλαμβάνει δουλειά το πρωί, γυμναστήριο αργότερα και στη συνέχεια προσπαθώ να γεμίζω το πρόγραμμά μου πηγαίνοντας σε εκθέσεις φωτογραφίας, μουσεία, σινεμά, βόλτες με φίλους ή έξτρα δουλειές σχετικές με φωτογραφίσεις, προωθητικές ενέργειες, event κ.ο.κ.

Ποια ήταν μέχρι τώρα η σχέση σου με τα social media;

Καλώς ή κακώς τα social media έχουν εισβάλει σημαντικά στη ζωή μας, καθώς μέσω αυτών αλληλοεπιδρά ο ένας με τον άλλο εύκολα και γρήγορα ενώ συνακόλουθα εξαπλώνεται ραγδαία οποιαδήποτε πληροφορία. Γενικά έχω αρκετά καλή σχέση με τα social media, ωστόσο προσπαθώ να μην εξαρτώμαι όσο μπορώ από αυτά. Πλέον, ασχολούμαι περισσότερο με τον προσωπικό λογαριασμό μου στο Instagram, όπου ανεβάζω οτιδήποτε ανταποκρίνεται στη δική μου αισθητική.

Αληθινή ζωή ή χιλιάδες followers. Τι θα διάλεγες;

Όλη αυτή η μάστιγα με τους followers και του πόσο καταξιωμένος μπορεί να θεωρηθεί κάποιος έχοντας ένα μεγάλο κοινό στο background του, δεν μου φαίνεται παρά ένα κακό αστείο. Καταδικάζω επίσης όλο αυτό (που μόνο στην Ελλάδα έχω δει να γίνεται) με τα giveaway, τα haul και τις τοποθετήσεις προϊόντων μέσω διάσημων προσώπων και μη. Δεν με ενδιαφέρει να έχω κάποιο κοινό, ακόμη και που εγώ η ίδια ομολογώ πως έχω έναν σχετικά σημαντικό αριθμό ακόλουθων. Ό,τι ανεβάζω το ανεβάζω για τη Νεφέλη. Το Instagram που χρησιμοποιώ, λόγου χάρη, λειτουργεί για μένα ως ένα μέσο αναζήτησης θεμάτων και ενδιαφερόντων, αλλά και ως ένα αποθετήριο φωτογραφιών, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα όσα τραβάω από το κινητό ή την κάμερα μου, που μπορεί να ‘ναι οτιδήποτε. Στην ερώτηση σου, λοιπόν, προκύπτει αβίαστα ότι θα διάλεγα την αληθινή ζωή. Οτιδήποτε άλλο είναι πλασματικό και προσωπικά άνευ ουσίας.

Είσαι σε επαφή με τον κόσμο του modelling;

Φυσικά και είμαι. Όντας τόσο καιρό στον χώρο, ακόμη κι ας μην είμαι τόσο ενεργή όπως παλιά, έχω διατηρήσει αρκετές από τις γνωριμίες μου εκ των οποίων πέραν της καλής συνεργασίας που υπάρχει, έχουν δημιουργηθεί και σχέσεις φιλίας.

 

Τι γνώμη έχεις για τα τηλεοπτικά reality ομορφιάς;

Δεν τα επικροτώ ούτε στο ελάχιστο, διότι όπως προανέφερες πρόκειται για reality. Προφανώς και έχουν καταστεί ένα μέσο προβολής που μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό για τη μετέπειτα πορεία εκείνων που θα το επιλέξουν, αλλά και στιγματίζονται ως προσωπικότητες και συχνά εξευτελίζονται. Συνεπώς είναι κάτι που εμένα προσωπικά δεν με εκφράζει.

Τι είναι αυτό που σε παρακινεί να κάνεις ένα βήμα παραπέρα στη ζωή;

Οτιδήποτε σχετίζεται με τους στόχους μου και τη θέληση μου να τους εκπληρώσω.

Υπάρχει πραγματική ισότητα στις ευκαιρίες μεταξύ ανδρών και γυναικών σήμερα ή έχουμε ακόμη δρόμο;

Θεωρώ πως σαν οντότητα έχουμε κάνει σημαντικά βήματα ως προς την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, με ζωντανά παραδείγματα την ευρύτερη αναγνώριση των ΛΟΑΤΚΙ, τη χορήγηση αδείας πατρότητας και την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των γυναικών στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, τα παλιά στερεότυπα παραμένουν βαθιά ριζωμένα και δύσκολα ξεπερνούνται. Οι γυναίκες και οι άνδρες σε όλη την πολυμορφία τους θα πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι, να αμείβονται εξίσου για εργασία ίσης αξίας, να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη διοίκηση, την πολιτική και βέβαια την ίδια τη ζωή, γεγονός που συχνά ξεχνιέται. Συνεπώς, σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας για να καταφέρουμε το ‘ακατόρθωτο’.

Ταξίδι ή Προορισμός; Που βρίσκεται για σένα η ουσία;

Σημασία θεωρώ πως έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Τα μάτια δεν χορταίνουν όπου κι αν ταξιδέψουν, όπως αναφέρει και η καλύτερη μου φίλη. Οπουδήποτε κι αν ταξιδέψει κανείς θα λάβει πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα, θα αντικρίσει κάτι καθόλα διαφορετικό και συνάμα μοναδικό διευρύνοντας τους ορίζοντές του και ανακαλύπτοντας άλλες πτυχές.

Ποιος τύπος διακοπών σε εκφράζει περισσότερο;

Ησυχία, φύση, γευστικό φαγητό και καλή παρέα.

Καριέρα ή οικογένεια; Συνδυάζονται για μια σύγχρονη γυναίκα ή πάντα κάτι λείπει;

Είναι η φύση του ανθρώπου τέτοια που έτσι κι αλλιώς πάντα κάτι θα λείπει ή δεν θα είναι όπως το έχει ο ίδιος φανταστεί. Θεωρώ πως η καριέρα και η οικογένεια συνδυάζονται αλλά κατ’ εξαίρεση. Μια καριέρα συνηθώς συνεπάγεται και πολλές υποχρεώσεις-ευθύνες και ώρες εργασίας, οπότε είναι επόμενο να παραμεριστούν άλλοι τομείς

Πως βλέπεις το επαγγελματικό σου μέλλον;

Αβέβαιο. Ιδανικά πετυχημένη και ευτυχής τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό. Τη ζωή μου τη φαντάζομαι με μια μεγάλη οικογένεια. Σκέφτομαι ότι θα ήθελα να είμαι ένας καλύτερος άνθρωπος, γεμάτη εμπειρίες, ολοκληρωμένα όνειρα και στόχους.

Τι σε ξεκουράζει μετά από μια κοπιαστική μέρα;

Ένα κρύο ντους, μασάζ και φυσικά ύπνος.

 

Production: "MEDIA WAREHOUSE - GRAND MAGAZINE"

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Model: Νεφέλη Θεοδωροπούλου

Make up artist: Gewrgia Bler

Assistant producer: Γιώργος Ζαχαρόπουλος

Executive producer: Κωνσταντίνος Πανταζώνας