Halloween Ends – Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες

Παραγωγή: ΗΠΑ 2022 

Σε συμπαραγωγή με Βρετανία 

Διάρκεια: 111 λεπτά

Είδος: Τρόμου

*

Σκηνοθεσία: David Gordon Green

Πρωταγωνιστούν: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, James Jude Courtney, Rohan Campbell, Will Patton, Jesse C. Boyd, Michael Barbieri, Destiny Mone, Joey Harris, Marteen, Joanne Baron, Rick Moose.

ΣΥΝΟΨΗ:  Τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του «Halloween Kills», η Λόρι ζει με την εγγονή της Άλισον, και ολοκληρώνει τη συγγραφή των απομνημονευμάτων της. Ο Μάικλ Μάιερς δεν έχει εμφανιστεί έκτοτε. Η Άλισον που εργάζεται ως νοσοκόμα, αναπτύσσει μια ρομαντική σχέση με τον εσωστρεφή Κόρεϊ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί (και τελικά αθωωθεί) για το θάνατο του αγοριού που πρόσεχε μια προηγούμενη νύχτα του Halloween. Όσο όμως το ειδύλλιό τους εξελίσσεται, η Λόρι αρχίζει να αισθάνεται άβολα, καθώς η Άλισον αρχίζει να απομακρύνεται από κοντά της και η προσωπικότητα του Κόρεϊ φαίνεται να αλλάζει. Μέχρι που ένας νέος καταιγισμός φόνων θα αναγκάσει τη Λόρι να αντιμετωπίσει ξανά το «κακό» το οποίο δεν κατάφερε ποτέ πραγματικά να σταματήσει. Και αυτός θα είναι ο τελευταίος σταθμός για την Λόρι που θα δώσει την απόλυτη μάχη επιβίωσης ενάντια στο τέρας.

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Το θέμα είναι να τελειώνουν καλά και όχι όπως εδώ, στο τρίτο μέρος της νέας τριλογίας του Halloween. Μιας τριλογίας που ξεκίνησε άριστα το 2018, με την επίβλεψη τότε του ίδιου του Τζον Κάρπεντερ, και κλείνει δυστυχώς με τον χειρότερο δυνατό τρόπο 4 χρόνια αργότερα. Όλα είναι εκεί: Το Χάντονφιλντ, η στοιχειωμένη Λόρι Στρόουντ, οι φωτισμένες κολοκύθες, ο αμίλητος μπαμπούλας, ο ίδιος σκηνοθέτης στο τιμόνι, ο τέως independent δημιουργός Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, 47 χρόνων σήμερα-μόλις τρία χρόνια μεγαλύτερος από την θρυλική slasher saga. Τι πήγε στραβά λοιπόν; Μα η κατάρα του σύγχρονου νεανικού κινηματογράφου: εντυπωσιασμοί αντί για σενάριο, καρικατούρες αντί για χαρακτήρες, πραγματικά κακές ερμηνείες και πάνω από όλα ανελέητο αυτοτρολάρισμα, τόσο έντονο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν το έκαναν επίτηδες ή τους ξέφυγε ο έλεγχος στην πορεία.

Με διπλή λύπη λοιπόν αποχαιρετούμε μια από τις σημαντικότερες ηρωίδες όχι μόνο του σινεμά τρόμου αλλά γενικότερα του σύγχρονου κινηματογράφου, τη Λόρι Στρόουντ με την οποία ταυτίστηκε καταλυτικά η Τζέιμι Λι Κέρτις, περνώντας στο κινηματογραφικό πάνθεον και μόνο με αυτό το ρόλο. Της άξιζε καλύτερη αυλαία από μια παρωδία που χρειάστηκε μάλιστα τέσσερις σεναριογράφους για να καταλήξει εκεί που κατέληξε. Μια νέα αναβίωση για να φύγει η κακή γεύση δεν θα μας χάλαγε καθόλου!

Διανομή: Tulip Entertainment 

Στις αίθουσες από 13.10.22