Στην Κόψη: Η επιστροφή της ταινίας μικρού μήκους στις αίθουσες

Μια ομάδα δημιουργών 7 ταινιών μικρού μήκους ενώνουν τις φωνές και τις δημιουργικές τους συγγένειες και ανησυχίες σε ένα κινηματογραφικό ψηφιδωτό για επτά μέρες στο κινηματογράφο STUDIO new star art cinema.

7 ταινίες θραύσματα της καθημερινότητας, που θίγουν πολιτικά γεγονότα του παρελθόντος, σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά θέματα, όπως ο ρατσισμός, η προσφυγική ροή, η ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία, τα πολιτικά σκάνδαλα και η φίμωση του Τύπου, και ταυτόχρονα προβάλλουν μια σκοτεινή, απειλητική εικόνα του μέλλοντος. 7 ιστορίες που, παρά τις διαφορές τους σε περιεχόμενο, ύφος και ρυθμό, χαράζουν μια κοινή νοητή γραμμή, πατώντας στην κόψη του ξυραφιού. Οι ήρωες τους, σε κρίσιμα, οριακά σημεία τη ζωής τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξουσία, την κοινωνία, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Οι 7 ιστορίες τελικά γίνονται μία: η αγωνιώδης περιπέτεια της ανθρώπινης ψυχής ανά τις εποχές. 

Στόχος αυτής της καλλιτεχνικής ένωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία να επικοινωνηθεί  η μικρού μήκους ταινία, που συνήθως περιορίζεται αυστηρά στο φεστιβαλικό κύκλωμα, σε ένα ευρύτερο κινηματογραφόφιλο κοινό. Ένα κοινό που θα ανακαλύψει τη μεγάλη δύναμη πίσω από τη μικρή φόρμα. 

ΟΙ 7 ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ :

  • INDEX του Νικόλα Κολοβού, Σουηδία/ Ελλάδα (12΄)
  • Ο ΣΠΟΡΟΣ/ THE SEED της Ιφιγένειας Κοτσώνη, Ελλάδα (14΄)
  • À LA CARTE του Ταξιάρχη Δεληγιάννη & του Βασίλη Τσιουβάρα, Ελλάδα (12΄)
  • ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΝΙΟ/ FIRST SWIM του Αλέξανδρου Κωστόπουλου, Ελλάδα (15΄)
  • ΤΖΑΦΑΡ της Νάνσυ Σπετσιώτη, Ελλάδα (3΄)
  • ΤΟ ΚΟΦΙΝΙ του Άρη Λεχουρίτη, Ελλάδα (9΄)
  • Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ του Βασίλη Καλαμάκη, Ελλάδα (9΄) 

Μια θαυμάσια επιλογή ταινιών παραγωγής της τελευταίας δεκαετίας που δίνει μέσα σε 74 λεπτά μια ίσως άνιση και ανομοιογενή αλλά τελικά αρκετά ικανοποιητική γεύση από τις νέες τάσεις των Ελλήνων κινηματογραφιστών, αποκαλύπτοντας νέα ταλέντα και δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Από τις παραπάνω ταινίες έχουμε δει παλιότερα και έχουμε γράψει για το υπόκωφα συνταρακτικό A La Carte με τη μοναδική ερμηνεία του Χρήστου Στέργιογλου αλλά και για το θαυμάσιο Πρώτο Μπάνιο (δείτε τα παρακάτω links) 

https://www.grandmagazine.gr/el/article/6247/a-la-carte 

https://www.grandmagazine.gr/el/article/6330/die8nhs-timitikh-diakrisi-gia-to-proto-mpanio 

Από 13 Οκτωβρίου στο STUDIO new star art cinema

ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 33 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Τηλ 210-8640054 –2108220008 

Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες στον παρακάτω σύνδεσμο

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ- ΣΥΝΟΨΕΙΣ ΤΑΙΝΙΩΝ