The Good House – Ο Έρωτας τα αλλάζει όλα

Παραγωγή: ΗΠΑ 2021 

Διάρκεια: 114 λεπτά

Είδος: Κομεντί

* * ½

Σκηνοθεσία: Maya Forbes, Wallace Wolodarsky

Πρωταγωνιστούν: Sigourney Weaver, Kevin Kline, Morena Baccarin, Rob Delaney, David Rasche, Rebecca Henderson, Molly Brown, Kathryn Erbe, Kelly AuCoin, Georgia Lyman.

ΣΥΝΟΨΗ: Η Χίλντι Γκουντ, επιτυχημένη μεσίτρια σε φημισμένο παραθεριστικό κέντρο της Νέας Αγγλίας, μακρινή απόγονος μάγισσας του Σάλεμ, είναι λάτρης του κρασιού μέχρι παρεξηγήσεως και έχει καλά κρυμμένα μυστικά που δεν μοιράζεται ούτε με τις κόρες της. Η ζωή της ωστόσο αρχίζει να παρουσιάζει αναταράξεις καθώς ανακαλύπτει ξανά τη σβησμένη φλόγα ενός παλιού έρωτα από το γυμνάσιο και ταυτόχρονα παρασύρεται στη δίνη των μυστικών των γειτόνων της. Είναι αναπόφευκτο πλέον για τη Χίλντι να κάνει τον απολογισμό της με το μοναδικό άτομο που απέφευγε εδώ και δεκαετίες να αντιμετωπίσει: τον εαυτό της. 

Αχ αυτοί οι καθυστερημένοι απολογισμοί στο κατώφλι της τρίτης ηλικίας. Συνήθως βασανίζουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους ωστόσο δίνουν υλικό για ζουμερές κινηματογραφικές ερμηνείες ιδιαίτερα όταν έχουμε καλογραμμένους ρόλους όπως εδώ η περίπτωση της Χίλντι Γκουντ στην ταινία του δίδυμου Φορμπς και Βολοντάρσκι που βασίζεται στο διάσημο best seller της Αν Λίρι.

Η πάντα υπολογίσιμη Σιγκούρνι Γουίβερ, άξιο καλλιτεχνικό τέκνο της Νέας Αγγλίας, παίρνει πάνω της όλη την ταινία με ένα ρόλο που θα μπορούσε να είναι και κομμάτι της πραγματικής της ζωής. Απέναντί της ο αποδεδειγμένα ιδανικός παρτενέρ της Κέβιν Κλάιν την ξανασυναντά στην οθόνη δεκαετίες μετά το Dave και την Παγοθύελλα. Οι παλιές αγάπες πάνε όπως λένε στον Παράδεισο, εδώ όμως κάνουν μια στάση για ένα ποτηράκι παραπάνω, σε ένα φαινομενικά παραδεισένιο χωριό δίπλα στον Ατλαντικό. Ένα χωριό που δεν κρύβει τον πλούτο του αλλά σκουπίζει κάτω από το χαλάκι τα σκάνδαλα που διαλύουν την πληκτική, συντηρητική και υποκριτική βιτρίνα του. Η Χίλντι μπορεί να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού του παραδείσου αλλά οι ρωγμές της δεν καλύπτονται πια από ένα μπουκάλι ακριβό κρασί. Έτσι θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει με το δικό της τρόπο όλα όσα της έχουν κάτσει στο σβέρκο και κάνει ότι δεν τα καταλαβαίνει τόσα χρόνια. Σε αυτό τον αγώνα με το χρόνο και το ποτήρι θα έχει σύμμαχο…εμάς τους θεατές καθώς ο «τέταρτος τοίχος» του θεάματος καταρρέει και η Χίλντυ αφηγείται στο φακό όλες τις πικάντικες πληροφορίες που κάνουν ξεχωριστή αυτή την κατά τα λοιπά προβλέψιμη κομεντί.

It ain’t over till it’s over το συμπέρασμα, καθώς πέφτουν οι τίτλοι τέλους και ακούγεται το κλασσικό τραγουδάκι της Joan Armatrading από τα 70s. Τότε που η νεαρή Χίλντι είχε ακόμη δρόμο μπροστά της. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 29.09.22