Μοσχάρι με μανιτάρια και μαυροδάφνη

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό μοσχάρι κιλότο ή ποντίκι

300 γρ. μανιτάρια λευκά

1 ποτ.κρ. μαυροδάφνη

300 ml ζωμό βοδινού ή νερό

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

λίγο αλεύρι

 

Εκτέλεση

1. Κόψτε το μοσχάρι σε μερίδες ή μπουκιές και αλατοπιπερώστε. Αλευρώστε το και τινάξτε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μέτρια δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας απ'όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Κρατήστε το στην άκρη.

2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια δυνατή φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο ολόκληρο και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήστε με μαυροδάφνη και αφήστε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέστε το μοσχάρι και το ζωμό βοδινού ή νερό. Αλατοπιπερώστε, σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε για περίπου μιάμιση ώρα ανακινώντας στο ενδιάμεσο ολόκληρη την κατσαρόλα απο τα χερούλια της.

 

Hints and Tips

Προσθέστε λίγα υγρά αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασμού σε περίπτωση που εξατμιστούν.

Χρησιμοποιείστε επιπλέον φρέσκο θυμάρι για πλουσιότερη γεύση.

Αντικαταστήστε τα λευκά μανιτάρια με αυτά της αρεσκείας σας (porcini, porto bello κα.)