Οι Μύθοι της οδού Ιπποτών

Αυτό το καλοκαίρι, στις 19 Αυγούστου, στο πανέμορφο νησί της Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός. 

Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση του μουσικό-θεατρικού έργου «Οι Μύθοι της οδού Ιπποτών», εμπνευσμένο από τον ομώνυμο δρόμο, στο Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου της Ρόδου (Καστέλο). Με φόντο το μεσαιωνικό σκηνικό της μαγευτικής Ρόδου -μέσα στο οποίο μεγάλωσε ο διακεκριμένος συνθέτης Αντώνης Κυζούλης- μεταφερόμαστε μουσικά σε ένα φανταστικό χωροχρονικό πλαίσιο. Ιστορικοί συμβολισμοί παντρεύονται με υπερρεαλιστικά στοιχεία μέσα από τους στίχους και τα κείμενα της Ναταλίας Καποδίστρια, η οποία συμπράττει σκηνοθετικά και σκηνικά ως αφηγήτρια.

Το έργο ερμηνεύει μουσικά, η διακεκριμένη τραγουδίστρια Μπέττυ Χαρλαύτη, γνωστή μεταξύ άλλων από την μακρόχρονη συνεργασία της με τον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. υπό την διεύθυνση της Άντζελας Σπανού.

Παίζουν οι μουσικοί: Τάσος Αναστασιάδης (βιολί), Ιωάννα Καζαντζίδη (βιολοντσέλο), Μάνος Κατσάνος (κόντρα μπάσο), Τάσος Νάνος (κόρνο), Πάνος Παπαδημητρίου (κλαρινέτο), Στάθης Σκανδαλίδης (κιθάρα), Άντζελα Σπανού (πιάνο). 

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης E-mail: [email protected], [email protected] 

Η παράσταση αποτελεί μία πρωτότυπη παραγωγή του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).