Ο Κωνσταντίνος Τζούμας δεν είναι πια εδώ

Πρωταγωνιστής μεταξύ άλλων των κλασσικών ταινιών του Νίκου Νικολαϊδη αλλά και του Σταύρου Τσιώλη, μοναδικός «Δράκουλας των Εξαρχείων» του Νίκου Ζερβού, καθιερωμένη ραδιοφωνική φωνή του Εν Λευκώ, περφόρμερ, συγγραφέας, άνθρωπος με περιπετειώδη ζωή που δεν τη χωρά μια αυτοβιογραφία, καυστικός (ενίοτε μέχρι παρεξηγήσεως) και μορφή sui generis. Εμείς θα τον θυμόμαστε για τη Γλυκιά Συμμορία, για τις Γυναίκες που περάσατε από εδώ και για τον λατρεμένο Κονσταντέν των Απαράδεκτων. Καλό του ταξίδι.  

Παραθέτουμε το σχετικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου:  

«Ο Κωνσταντίνος Τζούμας υπήρξε ισχυρή και πολυσχιδής προσωπικότητα, ένας αφοσιωμένος επαγγελματίας στο θέατρο, στο σινεμά, στο ραδιόφωνο. Δεν έπαυε ποτέ να μας ξαφνιάζει με τη φαντασία και το ευφυές χιούμορ του, με το καυστικό ύφος του, αλλά και την αμεσότητα του  λόγου του.

Το φιζίκ του, με το οποίο ο Κωνσταντίνος Τζούμας επέβαλε εξαρχής την παρουσία του στο κινηματογραφικό κάδρο ακόμη και σε μικρούς ρόλους, άφησε ένα ιδιαίτερο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο κυρίως της δεκαετίας του ’80. Θα τον θυμόμαστε σε πολλές ταινίες. Ανάμεσά τους: το «Χάππυ νταίη» και το «Ακροπόλ» του Παντελή Βούλγαρη, η «Γλυκιά συμμορία» και «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη» του Νίκου Νικολαϊδη, οι «Απέναντι» του Γιώργου Πανουσόπουλου, το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη, ο «Δράκουλας των Εξαρχείων» του Νίκου Ζερβού. Θα θυμόμαστε επίσης το πέρασμα του στους «Ακατανίκητους εραστές», αλλά  και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «Γυναίκες που περάσατε από δω» του Σταύρου Τσιώλη με το οποίο έκλεισε ο κινηματογραφικός κύκλος και των δύο το 2018.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά του στους οικείους του». 

Στη Φωτογραφία εξωφύλλου, ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε μια σκηνή από την τελευταία ταινία του Σταύρου Τσιώλη «Γυναίκες που περάσατε από εδώ».