Good Luck to You Leo Grande – Καλή Τύχη Λίο Γκράντε

Παραγωγή: Βρετανία 2022 

Διάρκεια: 97 λεπτά

Είδος: Κομεντί

* * *

Σκηνοθεσία: Sophie Hyde

Πρωταγωνιστούν: Emma Thompson, Daryl McCormack, Isabella Laughland.

ΣΥΝΟΨΗ: Η Νάνσι Στόουκς, χήρα και συνταξιούχος εκπαιδευτικός, αποφασίζει να κάνει επιτέλους σεξ, προσλαμβάνοντας έναν νεαρό σεξεργάτη με το «καλλιτεχνικό» όνομα Λίο Γκράντε. Και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια «εμπορική» συναλλαγή, τα πράγματα εξελίσσονται απρόβλεπτα και για τους δύο καθώς ανακαλύπτουν μια αμοιβαία έλξη και ανανεώνουν συνεχώς τα ραντεβού τους. Μέχρι τη στιγμή που ξεπερνιέται κάποιο αόρατο όριο και οι μάσκες πέφτουν. 

Το σεξ και πώς να το κατακτήσετε αληθινά, πώς να το απολαύσετε ακομπλεξάριστα και χωρίς στεγανά και πώς να το χειριστείτε απελευθερωτικά τόσο για το σώμα όσο και κυρίως για την ψυχή σας. Αυτό μας προσφέρει αυτή η δραματική κομεντί με τον ελαφρά γουέστερν τίτλο που μας μεταφέρει στο σύγχρονο Λονδίνο των παντός είδους συναλλαγών μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχουν, όπως θα ήταν αναμενόμενο, οι επί πληρωμή σεξουαλικές υπηρεσίες.

Ένα ερμηνευτικό ντουέτο πέρα από κάθε προσδοκία και ένα ευφυέστατο σενάριο συνδυάζονται ιδανικά κάτω από τη σκηνοθετική μπαγκέτα της Αυστραλής Σόφι Χάιντ για να γεννηθεί ένα αναπάντεχο ρομαντικό δράμα δωματίου με κωμικές πινελιές, συναισθηματικό βάθος και…αποκαλυπτικό φινάλε που θα θυμόμαστε για καιρό. Η πάντα εκπληκτική Έμα Τόμσον δημιουργεί το απόλυτο πορτραίτο μιας ανοργασμικής μεσοαστής χήρας ενώ ο γοητευτικός σταρ των Peaky Blinders Ντάριλ Μακόρμακ μας προσφέρει έναν Ντόριαν Γκρέι της σύγχρονης εποχής που πίσω από τη φίρμα Λίο Γκράντε κρύβει μια θλιβερή ιστορία ψυχικής και κοινωνικής απόρριψης.

Είναι θαυμάσιος ο τρόπος με τον οποίο το σενάριο ωθεί το πρωταγωνιστικό δίδυμο να καταφέρει να πλησιάσει ουσιαστικά ο ένας την άλλη, καθώς άμυνες και κοινωνικές πανοπλίες υποχωρούν σε κάθε νέα συνάντηση. Εξάλλου, παρά τον περιορισμό της δράσης στη μεγαλύτερη διάρκεια της ταινίας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, το επιδέξιο μοντάζ δεν αφήνει την ταινία να ξεφύγει σε ανεπιθύμητη θεατρικότητα ενώ ο φακός γλυστράει συνεχώς πάνω στα σώματα και τα βλέμματα των πρωταγωνιστών, υποσκάπτοντας την υποτιθέμενα αποκλειστικά εμπορική συναλλαγή τους.

‘Ένα απόλυτα απολαυστικό φιλμ με τελικό προορισμό, τον γυναικείο οργασμό και την ανδρική «επανατοποθέτηση».    

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 16.06.22