Με τη Χαμένη Κόρη κάνει πρεμιέρα το 12ο Athens Open Air Film Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ κηρύσσει πανηγυρικά την επίσημη έναρξη του 12ου Athens Open Air Film Festival με την πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ, παρουσία της σκηνοθέτιδος, του καταξιωμένου ηθοποιού Πίτερ Σάρσγκαρντ και πλήθους Ελλήνων συντελεστών. 

Το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι ξεκινά το 12ο Athens Open Air Film Festival, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, στο επιβλητικό Θέατρο Αττικού Άλσους, φιλοξενώντας σε πανελλήνια πρεμιέρα την υποψήφια για 3 Όσκαρ (Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου) και τιμημένη με Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ.

Η προβολή θα γίνει παρουσία της πολυβραβευμένης ηθοποιού, σεναριογράφου και σκηνοθέτιδος, του σπουδαίου ηθοποιού Πίτερ Σάρσγκαρντ και πολλών (και εκλεκτών) Ελλήνων συντελεστών. 

Η «Χαμένη Κόρη», βασισμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ιταλίδας Έλενα Φεράντε, αποτελεί αξιοθαύμαστο σκηνοθετικό ντεμπούτο για την Αμερικανίδα ηθοποιό. Γυρισμένη στις Σπέτσες, η ταινία διαθέτει ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών (Ολίβια Κόλμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Εντ Χάρις και Ντακότα Τζόνσον μέχρι τους ανερχόμενους Τζέσι Μπάκλεϊ και Πολ Μέσκαλ) και έχει ήδη καταξιωθεί διεθνώς από κοινό και κριτικούς.

Από ελληνικής πλευράς, στην ταινία εμφανίζονται οι Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Σάμαα και Σπύρος Μαραγκουδάκης.

Η ταινία The Lost Daughter, θα κάνει πρεμιέρα το επόμενο διάστημα στα κανάλια Novacinema. 

Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ | THE LOST DAUGHTER

Σενάριο και Σκηνοθεσία: Μάγκι Τζίλενχαλ

Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Τζέσι Μπάκλεϊ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Ντακότα Τζόνσον, Εντ Χάρις, Πολ Μέσκαλ, Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος ΚορώνηςΑλέξανδρος Μυλωνάς, Άλμπα Ρορβάχερ, Αθηνά Μάρτιν

Διάρκεια: 121’   

Βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα της Έλενα Φεράντε

Σύνοψη: Η Leda (Ολίβια Κόλμαν) απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές στις Σπέτσες, όταν αρχίζει να εμπλέκεται σταδιακά με μια νεαρή μητέρα (Ντακότα Τζόνσον) και την κόρη της, τις οποίες πετυχαίνει καθημερινά στην ίδια παραλία. Καθώς  μάνα και κόρη έχουν μια ιδιαίτερη και έντονη σχέση, η Leda καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και τα μπερδεμένα συναισθήματα αγάπης, σύγχυσης και έντασης της δικής της πρώιμης μητρότητας. Μια μυστηριώδης παρόρμηση την αναγκάζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε ως νέα μητέρα και, κυρίως, τις συνέπειες αυτών των επιλογών. 

Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου στις ελληνικές αίθουσες από τη SPENTZOS FILM. Την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα θα συνοδεύσει απολαυστικά η σινεφίλ μπύρα Fischer, συνεχίζοντας και φέτος τη δροσιστική συνεργασία με το Αthens Open Air Film Festival. 

Tην αφίσα του 12ου Athens Open Air Film Festival φιλοτέχνησε και πάλι ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας Βασίλης Μέξης

 

ΙΝΦΟ

Τρίτη 14 Ιουνίου

Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού»

Προσέλευση: 20:15 | Έναρξη: 21:15

Είσοδος ελεύθερη