Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Παραγωγή: ΗΠΑ 2022 

Διάρκεια: 126 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Comic

* *

Σκηνοθεσία: Sam Raimi

Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg, Sheila Atim, Adam Hugill, Ako Mitchell.

ΣΥΝΟΨΗ: Καθώς ο Doctor Strange κάνει ένα συναρπαστικό, πολυδιάστατο ταξίδι σε διαφορετικά σύµπαντα και διασχίζει παράξενες και επικίνδυνες εναλλακτικές πραγµατικότητες µαζί µε παλιούς και νέους συµµάχους, ένας µυστηριώδης νέος αντίπαλος τον περιµένει. 

Καλωσορίζουμε τον παλιό μας γνώριμο από την πρώτη τριλογία του Spider-Man, τον Sam Raimi, σκηνοθέτη με ικανότητες, φαντασία και ιδιαίτερη προτίμηση στο splatter και το horror. Δύο στοιχεία που επιχειρεί (με κάποια επιτυχία) να εμφυσήσει στις νέες περιπέτειες του καλού Δόκτορα Strange, καθώς βυθίζεται σε ένα λαβύρινθο παράλληλων υπάρξεων με οδηγό την Αμέρικα, μια χαρισματική πιτσιρίκα από άλλη διάσταση. Το πολυδιάστατο και αποσπασματικό αυτού του κόσμου του μικρού του μέγα τον οποίο κατοικούμε, πολλαπλασιάζεται δυσανάλογα και δυσοίωνα καθώς το περιπετειώδες δίδυμο διασχίζει με χαρακτηριστική ευκολία τα σύμπαντα του κόσμου προκειμένου να αντιμετωπίσει μια θανάσιμη (για τη μικρή ταξιδιώτρια του χωροχρόνου) απειλή. Πίσω από την περιπέτειά τους η λεζάντα γράφει με φωτεινά άχαρα γράμματα «Πατριαρχία VS Μητριαρχίας», ένας φιλμικός αγώνας με έπαθλο μια μικρή και άδολη Αμέρικα που θα βρει ωστόσο τη δύναμη να τα καταφέρει από μόνη της με λίγη βοήθεια από τον Μεγάλο Λευκό Μάγο. Please…

Αυτά τα απλοϊκά και περισπούδαστα που ουδόλως αφορούν τον υπόλοιπο πλανήτη πλην ΗΠΑ, τυλίγονται σε ένα φανταχτερό περιτύλιγμα οπτικών εφέ τα οποία και πρωταγωνιστούν θριαμβευτικά σε όλη τη διάρκεια της ταινίας.  Το σενάριο του πρωτόβγαλτου σε ταινίες μεγάλου μήκους Παραγωγού και Δημιουργού τηλεοπτικών σειρών όπως το Loki, Michael Waldron, πελαγοδρομεί από συμπαντικού χωρίου εις χωρίον, προκαλώντας τελικά κομφούζιο όχι μόνο στο θεατή αλλά και στους ίδιους τους ήρωες της ταινίας. Η μουσική του Ντάνι Έλφμαν κινείται σε γνώριμα 90s μοτίβα, δίνοντας μια αίσθηση μεταχειρισμένου στην ταινία, ενώ οι ερμηνείες κυμαίνονται ανάμεσα σε αμηχανία και διεκπεραίωση. 

Το αν θα ανταποκριθούν οι fans του MCU και αν θα ικανοποιηθούν από αυτό το σύνολο ειδικών εφέ και θορύβου, είναι δικό τους θέμα. Εμείς φυσικά θα συνιστούσαμε στους δυνητικούς θεατές να μη φύγουν μέχρι να πέσει και ο τελευταίος υπότιτλος. Εκεί κρύβεται η ουσία και το πνεύμα που θα έπρεπε κανονικά να διακατέχει ολόκληρη την ταινία…

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 05.05.22