Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Οπαδική Βία

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αφορμή το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού τον Φεβρουάριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη και θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον θεατή στο θέμα της οπαδικής βίας, προσκαλεί νέους και νέες από 18 έως 30 ετών να δημιουργήσουν μονόλεπτες ταινίες πάνω σε αυτό το θέμα.

«Γύρισε τη δική σου ταινία ενός λεπτού για την οπαδική βία, με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού».

Πέντε από τις ταινίες θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή και θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2022). Κάθε μία από τις βραβευμένες ταινίες θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους 1.000 ευρώ.

Οι ταινίες μπορούν να είναι είτε στην ελληνική, είτε στην αγγλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να καταθέσουν οπτικοακουστικά βίντεο σε οποιαδήποτε ψηφιακή μορφή (γυρισμένα με κάμερα, με κινητό τηλέφωνο ή με οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό μέσο), ή μπορούν να επιλέξουν άλλη μορφή οπτικοακουστικής αφήγησης (animation κ.ά).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι νέοι και οι νέες από 18 έως 30 ετών, οι οποίοι έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 1992 έως 31 Δεκεμβρίου 2004.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ταινίες τους έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022.

Ο κανονισμός και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στο παρακάτω link:

https://www.filmfestival.gr/el/anakoinoseis/28010-prosklisi-endiaferontos-gia-dimiourgia-monolepton-tainion-me-thema-tin-opadiki-via