Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και Travelling Docs

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA, θεωρώντας σημαντική την έγκαιρη ανάδειξη ζητημάτων για τη θέση της ελληνικής κινηματογραφίας σε ένα μελλοντικό περιβάλλον πράσινης οικονομίας, παρουσιάζουν το πρόγραμμα «Travelling Docs: βιώσιμη παραγωγή ντοκιμαντέρ – προκλήσεις και κίνητρα» σε σχετική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο MoMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, 13:00. Η ημερίδα αυτή θα μεταδοθεί ζωντανά  μέσω των κοινωνικών δικτύων του ΕΚΚ και θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Το «Travelling Docs», που υποστηρίζεται από έντεκα (11) Γραφεία Δημιουργικής Ευρώπης MEDIA και φέτος διευθύνεται από το αντίστοιχο ελληνικό, αποσκοπεί στην ανάπτυξη του προβληματισμού και στην ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας γύρω από τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Η ενθάρρυνση της παραγωγής  ντοκιμαντέρ με θεματική αντλούμενη από οικολογικά ζητήματα είναι η μία πτυχή του προγράμματος αυτού. Η άλλη, αφορά τον σχεδιασμό του μέλλοντος της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής βιομηχανίας με προοπτική τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση θα μοιραστούν την εμπειρία τους αναζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στο ερώτημα: πώς η παραγωγή ντοκιμαντέρ θα γίνει φιλικότερη προς το περιβάλλον.

Στο «Travelling Docs» θα συμμετάσχουν: o Alberto Battocchi (Film Commissioner - Trentino Film Commission), η Dr. Judith Keilbach (Διευθύντρια προγράμματος στο MA Film and Television Studies Utrecht University), η Julia Tordai (συνιδρύτρια του GreenEyes), η Zsofia Szemeredy (συνιδρύτρια του GreenEyes), o Tim Wagendorp, (σύμβουλος βιώσιμης ανάπτυξης στο Audiovisual Fund της Φλάνδρας). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Έμμα Δοξιάδη (παραγωγός και σκηνοθέτης - filmsos).

 

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την ημερίδα μπορούν να συνδεθούν με το κανάλι του ΕΚΚ στο YouTube και την σελίδα του στο facebook μέσω των ακόλουθων συνδέσμων:

  1. https://youtu.be/QOrCav2cByk
  2. https://www.facebook.com/events/657662078617011/?ref=newsfeed