Δημοσθένης Τζουμάνης

Ο Δημοσθένης Τζουμάνης έκανε αίσθηση στα τηλεοπτικά πράγματα με την συμμετοχή του στο GNTM. Ο Γύπας, όπως ονομάζει χαϊδευτικά τον εαυτό του, έφερε στο modelling την γνήσια αύρα ενός σύγχρονου παιδιού της διπλανής πόρτας. Τώρα ανοίγει τα φτερά του για νέες περιπέτειες, προσηλωμένος πάντοτε στο στόχο του.

Δεν υπήρχε καταλληλότερο μέρος για να φωτογραφήσεις έναν άνθρωπο-πουλί από τις κορφές και τις ράχες ενός πανέμορφου βουνού όπως η Πάρνηθα. Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, ο Γύπας προσγειώθηκε  στο Grand Magazine.

Ομολογουμένως είσαι ένας πολύ εμφανίσιμος άνδρας. Από πού προέκυψε το Γύπας;

Ήταν μια ατάκα που χρησιμοποίησα για να της προσδώσω το χαρακτηριστικό ότι εγώ κάνω πάντα την πρώτη κίνηση όταν ενδιαφέρομαι για μια γυναίκα, μια κίνηση που την έντυσα χιουμοριστικά με το προσωνύμιο του Γύπα, ενός δυνατού αρπακτικού. Το Γύπας είναι το χαϊδευτικό του Γυπαετού, πως λέμε Δημοσθένης Δήμος, δεν εννοούσα το αρπακτικό που κυνηγάει όρνια, όπως φάνηκε σε πολλούς περίεργο, απλά εννοούσα ότι δεν έχω πρόβλημα να κάνω εγώ την πρώτη κίνηση.

Τώρα που έχει περάσει χρόνος, τι σου έχει αφήσει η συμμετοχή σου στο GNTM;

Μου έχει αφήσει πολλές ανοιχτές πόρτες που πιθανόν δεν θα άνοιγαν ποτέ για μένα στη ζωή μου, ευκαιρίες που προσπαθώ να αξιοποιήσω και να εξελιχθώ σε όποιο τομέα εγώ νοιώθω ότι μπορώ να εξελιχθώ και να υπηρετήσω αξιοπρεπώς.

Θα συμμετείχες σε κάποιο διαφορετικό reality;

Ναι, ένα άλλο concept που με γοητεύει ως ιδέα και εμπειρία είναι το Survivor, οπότε μόνο σε αυτό, ναι ευχαρίστως θα συμμετείχα.

Βρίσκεσαι σε επαφή με τον κόσμο του modelling; Είχες σχετικές προτάσεις μετά το GNTM;

Έχω κάνει κάποιες δουλειές πάνω στο modelling μετά και το παιχνίδι. Από κει και πέρα κάθε πρόταση που έρχεται, είτε για modelling ή για οτιδήποτε άλλο, αν νοιώθω ότι μπορώ να την υποστηρίξω τη δέχομαι. 

Μοντέλο σημαίνει μεταξύ άλλων υπόδειγμα. Τι υποδεικνύει σήμερα η μόδα στον άνθρωπο; Μια απλή επιφάνεια, μια εξωτερική εικόνα ή κάτι πιο ουσιαστικό όσον αφορά την εξέλιξη του πολιτισμού;

Νομίζω ότι η μόδα πλέον προβάλλει το διαφορετικό, το diversity. Αυτό είναι και καλό και κακό. Από τη μια κάθε άνθρωπος καλείται να αποδεχθεί τον εαυτό του όποιος κι αν είναι αυτός αφού καθένας έχει τη δική του ομορφιά, τη δική του διαφορετικότητα. Από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος, όσον αφορά κάποια άτομα χωρίς δυναμική προσωπικότητα, να αισθανθούν δυσάρεστα μέχρι και να κινδυνεύσουν με κόμπλεξ όταν έρθουν αντιμέτωπα με την ίδια τους τη διαφορετικότητα.

Με δεδομένο ότι ήσουν ήδη στα 29 όταν εμφανίστηκες στην τηλεόραση, πώς ήταν η ζωή σου μέχρι τότε;

Η ζωή μου μέχρι τότε ήταν δουλειά και κυνήγι ευκαιριών. Είχα εξελιχθεί πάρα πολύ στον τομέα των πωλήσεων και τον τελευταίο χρόνο είχα μπει στο χώρο της Μεσιτείας. Οπότε μπορώ να πω ότι είχα μια νορμάλ ζωή ενός νεαρού που κυνηγάει το όνειρο και προσπαθεί να εξελιχθεί στον τομέα στον οποίο απασχολείται.

Πως είναι σήμερα η καθημερινότητά σου; Θεωρείς τον εαυτό σου Celebrity ή ένα απλό αγόρι της διπλανής πόρτας;

Νομίζω ότι ήδη από την εμφάνισή μου στο GNTM αυτό ήθελα να δείξω στον κόσμο, ότι και ένα αγόρι της διπλανής πόρτας θα μπορούσε να ανοίξει πόρτες που για πάρα πολλούς θα ήταν κλειστές. Celebrity; Απλά θέλω να είμαι το Δημόσιο Πρόσωπο που θα δίνει το έναυσμα στο κάθε παιδί της διπλανής πόρτας και στον κάθε νέο να κυνηγήσει το όνειρό του ή οτιδήποτε έχει φανταστεί ότι μπορεί να πετύχει. 

Υπάρχει ημερομηνία λήξης στη διασημότητα;

Ημερομηνία λήξης υπάρχει στα πάντα. Ό,τι αφήνεις σε αφήνει! Είναι στο χέρι του καθενός να διατηρήσει τη διασημότητα και να την καλλιεργήσει έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να γίνει ένας χαμαιλέοντας που θα εξελίσσεται. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, η εξέλιξη.

Πως βλέπεις το επαγγελματικό σου μέλλον; Έχεις αποφασίσει τι καριέρα θα ακολουθήσεις τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα;

Το τραγούδι είναι κάτι που με γοητεύει πάρα πολύ. Έχω επίσης δεχθεί προτάσεις να ασχοληθώ με την ηθοποιία και είναι κάτι που σκέπτομαι. Από κει και πέρα, επειδή σε όλη μου τη ζωή δούλευα δεκαεξάωρα για να ανεβάζω εταιρείες άλλων, θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω κάτι δικό μου. Αν είναι να δουλεύω τόσες πολλές ώρες καλύτερα να δουλεύω για ένα δικό μου δημιούργημα.

Πιστεύεις ότι είμαστε κύριοι της τύχης μας; Πως θα φανταζόσουν τον εαυτό σου σε 20 χρόνια;

Ξεκάθαρα το πιστεύω! Ακόμη και στο πόκερ που είναι ένα παιχνίδι τύχης υποθετικά, λένε ότι 75% είναι η ικανότητα του παίχτη και μόλις 25% η τύχη. Έτσι δεν αφήνω τίποτα στην τύχη. Συν Αθηνά και χείρα κίνει όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Εγώ δουλεύω και κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου κι αν βοηθήσει και λίγο η τύχη τότε πιστεύω ότι θα εκτοξευθεί η όλη φάση!

Μπορείς να φανταστείς ένα κόσμο χωρίς social media και smartphones;,

Εγώ σίγουρα μπορώ να τον φανταστώ γιατί ανήκω σε μια γενιά που βρισκόταν ήδη στα 17 της χρόνια όταν έκαναν την εμφάνιση τους όλα αυτά. Δεν ξέρω όμως αν η κοινωνία γενικότερα είναι έτοιμη να δεχθεί μια τέτοια κατάσταση καθώς πλέον είτε δουλειές είτε άνθρωποι χτίζονται μέσα από τα social media. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ένα σοκ αυτό, ειδικά για τις πολύ νεότερες γενιές.

Σήμερα βιώνουμε μια δύσκολη συνθήκη με την πανδημία. Τι πιστεύεις ότι θα αφήσει πίσω της φεύγοντας;

Πιστεύω ότι θα αφήσει πολλές πληγές στον ψυχικό κόσμο των ανθρώπων και δεν ξέρω αν όλο αυτό θα είναι διαχειρίσιμο και θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην προ πανδημίας εποχή. Η Πανδημία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που θα αφήσει πολλά κατάλοιπα στην ανθρωπότητα.

Σε όλα αυτά τα κορίτσια που σε πολιορκούν τι έχεις να πεις; Είσαι δεσμευμένος ή ελεύθερος; Είσαι μήπως έτοιμος για τη μεγάλη περιπέτεια του αληθινού έρωτα;

Είμαι ελεύθερος. Πριν από μικρό χρονικό διάστημα πέρασα την εμπειρία του έρωτα. Έφυγα πολύ πληγωμένος από όλο αυτό, οπότε τώρα απλά επουλώνω τις πληγές μου και προχωράω. Αν και εφόσον είναι κάτι να έρθει, θα έρθει, θα το καταλάβω και θα επενδύσω σε αυτό όπως επένδυσα και στην προηγούμενη εμπειρία μου.

Πως θα σου φαινόταν αν μάθαινες ότι έχεις γίνει άθελά σου gay icon ;

Να σου πω! Είναι πολύ γοητευτικό να αρέσεις στο αντίθετο φύλο. Αλλά είναι ακόμη πιο γοητευτικό και ενθουσιώδες το να αρέσεις στο ίδιο φύλο. Οπότε gay icon ή όχι, εμένα με ενδιαφέρει να προβάλω τα πρότυπά μου. Το αν θα τα ακολουθήσει κάποιος άνθρωπος που είναι ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος εμένα δε με απασχολεί καθόλου.

Πως πιστεύεις ότι θα πρέπει να συμπεριφέρεται σήμερα ο ιδανικός άνδρας;

Επειδή είναι και λίγο περίεργες οι εποχές τώρα, ας ξεκινήσουμε από το βασικό: να σέβεται τη Γυναίκα γιατί μια γυναίκα τον έφερε στον κόσμο αλλά και μια γυναίκα θα φέρει και τους απογόνους του στον κόσμο. Οπότε ξεκινώντας από τον υπέρτατο σεβασμό που οφείλουμε στη γυναίκα ας τον επεκτείνουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας. Νομίζω ότι ο σεβασμός είναι το άλφα και το ωμέγα για κάθε πετυχημένη προσωπικότητα.

Θα είχες κάποια συμβουλή για τα παιδιά που θα ήθελαν να ακολουθήσουν τα βήματά σου στο χώρο των reality ομορφιάς;

Είναι μια εμπειρία ζωής! Εγώ θα το έκανα και θα το ξαναέκανα δέκα φορές αν μπορούσα. Να προσέχουν όμως το μετά από αυτό. Αλλά και κατά τη διάρκεια του να είναι πάντα οι εαυτοί τους και να το απολαμβάνουν γιατί είναι μια εμπειρία ζωής και είναι κρίμα να χάνουν στιγμές πόσο μάλλον ώρες που δεν θα το ζουν σαν κομμάτι της καθημερινότητας τους.

Production: "MEDIA WAREHOUSE"

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Styling: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Make up artist: Κατερίνα Μαντοπούλου

Special Thanks: Μάριος Ανδρακάκος

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία

https://pantazonas.gr/el/