After Love – Μετά την Αγάπη

Παραγωγή: Βρετανία  2020 

Διάρκεια: 89 λεπτά

Είδος: Δράμα

* * *

Σκηνοθεσία: Aleem Khan

Πρωταγωνιστούν: Joanna Scanlan, Nathalie Richard, Talid Ariss, Nasser Memarzia, Sudha Bhuchar, Nisha Chadha, Jabeen Butt, Subika Anwar-Khan.

ΣΥΝΟΨΗ: Βρισκόμαστε στο Ντόβερ, στα νότια παράλια της Αγγλίας. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πλοίαρχου συζύγου της, η Mary Hussain ανακαλύπτει το μεγάλο μυστικό του άντρα της στην απέναντι Γαλλική ακτή της Μάγχης, στο λιμάνι του Καλαί.

Οικογενειακοί δεσμοί με την ευρύτερη έννοια στον 21ο αιώνα της παγκοσμιοποίησης. Η Φαχίμα Χουσέϊν από το Ντόβερ, Αγγλίδα χήρα του Πακιστανού καπετάνιου ‘Αχμεντ, πριν ασπασθεί το Ισλάμ για χάρη του έρωτά της ήταν απλά μια Μαίρη. Όταν μένει ξαφνικά και πρόωρα χήρα ανακαλύπτει ότι ο μακαρίτης διατηρούσε παράλληλα με το γάμο τους και άλλη σχέση, στην άλλη πλευρά του «Καναλιού». Η Φαχίμα κατά κόσμον Μαίρη διαβαίνει τον Ρουβίκωνα και έρχεται σε επαφή με την «άλλη γυναίκα» δημιουργώντας κάπως αθέλητα μια σχέση τυραννικής οικειότητας που γρήγορα θα φέρει ανατροπές και θα οδηγήσει στην αποκάλυψη του βαθύτερου δεσμού μεταξύ αυτών των δύο γυναικών. Αυτά συμβαίνουν στο κινηματογραφικό ντεμπούτο του Βρετανοπακιστανού Αλίμ Καν που διαθέτει συγκίνηση, ένταση και δυνατές ερμηνείες ιδιαίτερα από την πρωταγωνίστρια Τζοάνα Σκάνλαν που βραβεύτηκε στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και πρόσφατα στα Bραβεία των Βρετανικών Ανεξάρτητων Ταινιών BIFA. Μια ιδιαίτερη, έντονη ταινία που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το κινηματογραφικό μέλλον του σκηνοθέτη της.

Διανομή: Strada Films 

Στις αίθουσες από 16.12.21 

 

Επίσημες Συμμετοχές σε Φεστιβάλ – Bραβεία

Eπίσημη Συμμετοχή– Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2020 – Βραβείο για τη Διανομή της Ταινίας (Gan Foundation Support for Distribution)

Επίσημη Συμμετοχή –  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Bραβείο Γυναικείας Ερμηνείας (Joanna Scanlan).

6 Bραβεία Βρετανικών Ανεξάρτητων Ταινιών (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄Γυναικείου Ρόλου, Σεναρίου, Β΄Ανδρικού Ρόλου, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη).