The Black Bachelor

Παραγωγή: Ελλάδα  2021 

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

* * ½

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μελέτης Ηλίας, Λευτέρης Ελευθερίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Τάκης Παπαματθαίου, Ελένη Φιλίνη, Παντελής Κανα-ράκης, Γιάννης ∆ρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Κάτια Ταραμπάνκο, Βασίλης Γιακουμάρος και η Κατερίνα Στικούδη.

ΣΥΝΟΨΗ: Οι τέσσερις κολλητοί, προκειμένου να συνοδεύσουν ένα παλιό τους φίλο στο ταξίδι για να γνωρίσει τα πεθερικά του, ξεκινούν αυτή την φορά για τη Μάνη. Ωστόσο, όπως και θα ήταν αναμενόμενο, όλα θα πάνε στραβά και πάλι όταν, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερη και αρκετά ‘’σκοτεινή’’ Μανιάτικη οικογένεια.

Αυτό που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια σαν μια (χλωμή) παραλλαγή στο Hangover και φαινόταν ότι είχε κλείσει τον (εμπορικά επιτυχημένο) κύκλο του ως κωμική τριλογία της καγκουριάς, επανέρχεται τρία χρόνια και μια πανδημία αργότερα ως παραλλαγή comedy thriller με όλα τα εξωτερικά γνωρίσματα μιας παραδοξότητας στο στιλ του Τιμ Μπάρτον. Στην νέα προσθήκη στο σύμπαν των Bachelor, οι επιεικώς απερίγραπτοι (αλλά αγαπημένοι του κοινού) φίλοι βρίσκονται άθελα τους στον παρανοϊκό κόσμο της Οικογένειας Άνταμς (Αδαμάκου επί το Μανιάτικον), συνοδεύοντας ένα παλιό κολλητό τους ψυχίατρο-ψωνισμένο κλαρινογαμπρό που παίρνει την Μανιάτισσα καλή του και πάνε στη «Γη της Ελιάς» για να τη ζητήσει από τους δικούς της. Το τι επικρατεί μέσα στον παλιό Μανιάτικο πύργο όπου καταλήγουν, «φιλοξενούμενοι» μιας τρελής-τρελής οικογένειας, δεν περιγράφεται καθώς η εγχώρια φαρσοκωμωδία συναντά την Οικογένεια Άνταμς σε μια απροσδόκητα διασκεδαστική σύζευξη, κουρδισμένη στη διαπασών και ξεπερνώντας συχνά τα όρια της παρωδίας για να μεταβληθεί σε ανελέητο αυτοτρολάρισμα.

Γραμμένο από τον Μάριο Ιορδάνου και τη Σοφία Καζαντζιάν, οι οποίοι επίσης ερμηνεύουν με επιτυχία δύο από τους αλλόκοτους χαρακτήρες του φιλμ, το Black Bachelor με τις cult σινεφιλικές αναφορές του και τις εξωφρενικές ανατροπές του φινάλε, είναι, τηρουμένων των αναλογιών, χαλαρά το καλύτερο της σειράς και θα ικανοποιήσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Δε θα μπορούσαμε βέβαια να παραλείψουμε να αναφέρουμε την εντυπωσιακή παρουσία της Ελένης Φιλίνη που το διασκεδάζει αφάνταστα στον απόλυτα cult ρόλο της MILF οικοδέσποινας και του Παντελή Καναράκη στο ρόλο ενός απίθανου μπάτλερ που έχει βγει από μια πειραγμένη βερσιόν του Murder By Death. Εμπρός λοιπόν για ένα ελληνικό Scary Movie.  

Διανομή: Village Films 

Στις αίθουσες από 09.12.21