Venom: Let there be carnage - Venom 2

Παραγωγή: ΗΠΑ 2021 

Συμπαραγωγοί: Βρετανία/Καναδάς 

Διάρκεια: 97 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Comic

* *

Σκηνοθεσία: Andy Serkis

Πρωταγωνιστούν: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Naomie Harris, Reid Scott, Stephen Graham, Peggy Lu, Sian Webber.

ΣΥΝΟΨΗ: Ο ρεπόρτερ Eddie Brock (Tom Hardy) πασχίζει να προσαρμοστεί με τον εξωγήινο συμβιωτή του Venom, που σε αντάλλαγμα τον προικίζει με τις υπερδυνάμεις ενός δολοφονικού εκδικητή. Η καριέρα του Brock ανακάμπτει όταν εξασφαλίζει τη συνέντευξη του κατά συρροή δολοφόνου και θανατοποινίτη Cletus Kasady (Woody Harrelson). Τα πράγματα όμως ξεφεύγουν, όταν στο σώμα του παρανοϊκού Cletus εισχωρεί ο ακόμα πιο παρανοϊκός συμβιωτής Carnage.

856 εκατομμύρια δολάρια και 3 χρόνια αργότερα έρχεται το αναμενόμενο sequel μιας αναπάντεχης επιτυχίας, με την πρόθεση να τσακίσει ξανά τα ταμεία και με εργαλεία την ακαταμάχητη persona του Τομ Χάρντι, την εμπειρία του-σκηνοθέτη εδώ-Άντι Σέρκις (διάσημου ενσαρκωτή του Gollum) στην τεχνική του performance capture και το απενοχοποιημένο βάρβαρο χιούμορ ενός ενήλικου comic. Τα καταφέρνει; Όπως έδειξε το πλούσιο για εποχές πανδημίας box office των πρώτων ημερών (286 εκατομμύρια) μάλλον ναι. Ως ταινία όμως έχει να προσθέσει κάτι πέρα από τη γνωστή και τετριμμένη πλέον φάση της δυαδικής ανθρώπινης φύσης; Έχει κάτι νέο να προσθέσει στους γνωστούς χαρακτήρες; Έχουν κάτι να πουν οι νέοι κακοί της υπόθεσης; Όχι, κατηγορηματικά. Δυστυχώς μοιάζει προχειρογραμμένο και επιφανειακό, ένα αιματοβαμμένο καλαμπούρι με πανάκριβα ψηφιακά εφέ και θεαματικά stunts που απευθύνεται στο ευρύ κοινό που παρακολουθεί ταινίες ανάμεσα στα ποσταρίσματα στα social και τις βουτιές στο pop corn. Κάπως πρέπει να ζήσει και η κινηματογραφική βιομηχανία. Για αυτό λοιπόν, γεννηθήτω το Σφαγείο του πρωτότυπου  τίτλου!

Εντάξει, για να μην γκρινιάζουμε και πολύ, τόσο ο Τομ Χάρντι όσο και ο Γούντι Χάρελσον ως παραλλαγή του ρόλου του στο Γεννημένοι Δολοφόνοι το διασκεδάζουν αφάνταστα και μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους και στο κοινό. Από κει και πέρα όμως αίμα, εφέ και κυνικό χιούμορ στα όρια του cult. Βαρεθήκαμε λίγο…

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 21.10.21