Μια υπέροχη βραδιά γευσιγνωσίας με τις αυθεντικές κρητικές συνταγές της Εύα Παρακεντάκη

Μία μαγευτική αυθεντική κρητική βραδιά πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό-καλλιτεχνικό στέκι των Αθηνών, τον «Μαγεμένο Αυλό», με την αγαπημένη, γλυκιά, μοναδική, κρητικιά μαγείρισσα Εύα Παρακεντάκη να μαγειρεύει αποκλειστικά συνταγές του νέου της βιβλίου « ΕΥΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΑΚΗ - 100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές». 

PHOTO: Ηλίας Μαμαλάκης, Εύα Παρακεντάκη

Η τέχνη της μαγειρικής της κατέπληξε τους εκλεπτυσμένους ουρανίσκους των επίσημων καλεσμένων της όπου οι εικόνες και τα τραγούδια θύμιζαν σκηνικό του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, σε μία εποχή που κυριαρχούσε το συναίσθημα.

Το βιβλίο της Εύας προλόγισε με πολύ μεράκι και με θέρμη ο μετρ της Ελληνικής γαστρονομίας, κύριος Ηλίας Μαμαλάκης, παλιός γνώριμος των γαστρονομικών εξορμήσεων και βραβευμένος για την συνεισφορά του στον γαστρονομικό τουρισμό!

PHOTO: Κυριακή Μπαρμπέρη, Χρήστος Σιαμέτης, Εύα Παρακεντάκη  και ο εκδότης της Creamy W Books  Φραντσέσκο Βιτάλι 

Μία αυθεντική κρητική βραδιά, όπου όλα τα πιάτα ξεχείλιζαν από τις μυρωδιές της κρητικής γης. Η Εύα μας, επέλεξε να μοιραστεί τις πιο αγαπημένες της συνταγές στο πρώτο ταξίδι της μαζί με το βιβλίο. Ένα μεγάλο ταξίδι  ξεκινάει με τις βαλίτσες της έτοιμες να φουσκώσουν από εικόνες γεμάτες γεύσεις και αρώματα από όλο τον κόσμο!  

Οι καλεσμένοι δοκίμασαν μία σειρά από ορεκτικούς μεζέδες συνοδευμένους με κρητική ρακή, όπως παραδοσιακός ντάκος, χορτοκαλίτσουνα, λαχανοντολμάδες, σαλάτα λαχανικών με φρέσκια σάλτσα ντομάτα, το πασίγνωστο βοτανάτο τσιγαριαστό χοιρινό που παντρεύτηκε με πατάτες κυδωνάτες. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και το πιάτο της γιορτής και της χαράς, που δεν είναι άλλο από το «καλό» φαγητό της Κρήτης, το  γαμοπίλαφο. Η επίγευση  της γαστρονομικής απόλαυσης ολοκληρώθηκε με τα μυζηθροπιτάκια με φρέσκια μυζήθρα και μέλι θυμαρίσιο. 

PHOTO: Άννα Φόνσου, Εύα Παρακεντάκη

Η Εύα και οι εκδόσεις CREAMY W Publications εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους Mega χορηγούς ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ-Φούρνος Σφακίων και Γαλακτοκομική Αμαρίου για την ευγενική προσφορά τους στα υλικά για την  δημιουργία του κρητικού menu αλλά και στα αναμνηστικά δώρα προς τους καλεσμένους της βραδιάς.

Ιδιαίτερη μνεία με θερμά συναισθήματα ευχαριστίας για το σύνολο των χορηγών που χάρις στην έμπρακτη βοήθεια και άμεση ανταπόκρισή τους, δημιουργήθηκε αυτό το μοναδικό βιβλίο μαγειρικής που συγκεντρώνει όλη την παράδοση και την κουλτούρα της Κρήτης. 

PHOTO: Νινέττα Λεμπέση, Άννα Φόνσου, Εύα Παρακεντάκη, Φραντσέσκο Βιτάλι.

Το ταξίδι μόλις ξεκινά: Εύα Παρακεντάκη – 100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές! Ένα βιβλίο που εδώ στο Grand Magazine είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει σύντομα τον πιο έγκυρο οδηγό αναφοράς για την γνήσια Κρητική Κουζίνα. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις 23 Σεπτεμβρίου! 

Οι φωτογραφίες είναι ευγενική παραχώρηση του NDP Photo Agency.

PHOTO: Εύα Παρακεντάκη,  Νταίζη Λεμπέση

 

PHOTO: Μαυρίκιος Μαυρικίου, Κατερίνα Κόρου, Νέλλη Γκίνη

 

PHOTO: Εύα Παρακεντάκη,  Βάσια Παναγοπούλου