Cuñados – Οι Κουνιάδοι

Παραγωγή: Ισπανία 2021 

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

* ½

Σκηνοθεσία: Toño López

Πρωταγωνιστούν: Xosé A. Touriñán, Miguel de Lira, Federico Pérez Rey, Eva Fernández, Iolanda Muíños, María Vázquez, Mela Casal, Paku Granxa.

ΣΥΝΟΨΗ: Οι κουνιάδοι Εντουάρντο και Σαμπόνις, παντρεμένοι με δύο αδελφές, τα έχουν θαλασσώσει επιχειρηματικά και χρειάζονται επειγόντως πολλά χρήματα. Ο Σαμπόνις, σε μία κρίση θυμού, βρίσκει τη λύση στην απαγωγή του Μοντέστο, κουνιάδου της Αλίσια, της επιχειρηματία που τους εξαπάτησε. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: η Αλίσια δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ για τον κουνιάδο της. Τελικά, ο ίδιος ο Μοντέστο καταστρώνει ένα νέο σχέδιο για να σωθεί το οικογενειακό οινοποιείο του Εντουάρντο και του Σαμπόνις. Οι τρεις άντρες τα ρισκάρουν όλα, αλλά όπως λέει ο Σαμπόνις «τι μπορεί να στραβώσει, τώρα πια;»…

Τα πάντα, απαντάμε εμείς που είδαμε και πάθαμε να περάσει η ώρα μήπως και ανακαλύψουμε στην ταινία κάτι που να ξεφεύγει από την πεπατημένη της χοντρής φαρσοκωμωδίας με ήρωες αφελείς και αδέξιους που τα κάνουν μαντάρα αλλά καταφέρνουν μέσα στη βλακεία που τους δέρνει να επιτύχουν τα σχέδιά τους. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης της ταινίας Τόνιο Λόπεζ «στόχος της ταινίας είναι οι θεατές να αγαπήσουν αυτούς τους κουνιάδους, που μπορεί να έχουν πολλά ελαττώματα, αλλά κατά βάθος είναι καλοί άνθρωποι. Ανησυχούμε για αυτούς και ταυτόχρονα ελπίζουμε να κάνουν κι άλλες γκάφες. Ένα είδος ένοχης απόλαυσης». Άντε και να τους αγαπήσουμε όπως λέει! Τι ένοχη απόλαυση να αισθανθούμε όμως μπροστά σε μια τέτοια αξιοθρήνητη παρέλαση κακογραμμένων χαρακτήρων που μόνο τον οίκτο του θεατή μπορούν να κερδίσουν! Χώρια που το τοπικό χιούμορ της Γαλικίας δεν γίνεται εύκολα κατανοητό εκτός Ιβηρικής Χερσονήσου! Μερικές ταινίες δεν πρέπει να απομακρύνονται πολύ από τον τόπο προέλευσης τους. Χάνουν βρε παιδί μου τη φρεσκάδα τους!

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 05.08.21