Mystère à Saint-Tropez - Κάτι Τρέχει στο Σεν Τροπέ

Παραγωγή: Γαλλία 2021 

Σε συμπαραγωγή με: Βέλγιο 

Διάρκεια: 89 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

* * 

Σκηνοθεσία: Nicolas Benamou

Πρωταγωνιστούν: Christian Clavier, Benoît Poelvoorde, Thierry Lhermitte, Jérôme Commandeur, Gérard Depardieu, Rossy de Palma, Virginie Hocq, Vincent Desagnat, Nicolas Briançon, Gil Alma, Tristan Aquilina, Elisa Bachir Bey.

ΣΥΝΟΨΗ: Καλοκαίρι στη Νότια Γαλλία της δεκαετίας του 70: όπως κάθε χρόνο, ο δισεκατομμυριούχος Τρανσάν και η σύζυγός του Ελιάν φιλοξενούν την κρεμ ντε λα κρεμ της show business στην πολυτελή βίλα τους, στα περίχωρα του κοσμικού Σεν Τροπέ. Όταν ένα από τα αυτοκίνητα τους βρεθεί με κομμένα φρένα , σε συνδυασμό με μια σειρά από απειλητικά γράμματα που λαμβάνει η Ελιάν, ο Τρανσάν θα αναγκαστεί να αναζητήσει μέσω των υψηλών του γνωριμιών ένα επιθεωρητή για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Ωστόσο, στη μέση των καλοκαιρινών διακοπών μόνο ο υπερόπτης αλλά και γκαφατζής Μπουλέν είναι διαθέσιμος. Ο Μπουλέν έχει ασυνήθιστες μεθόδους αλλά για να πιάσει τον ύποπτο και να λύσει το μυστήριο δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποδυθεί τον μπάτλερ.

Σας είχε λείψει η ετήσια καλοκαιρινή εμφάνιση του Κριστιάν Κλαβιέ σε Γαλλική κωμωδία; Αν όχι, προσπεράστε χωρίς ενοχές! Αν όμως ναι, ιδού η φετινή του συνδρομή στο καλοκαιρινό σας γέλιο. Μια πανάκριβη γκλαμουράτη αλλά και απόλυτα κιτς σάτιρα εποχής με ήρωα μια γαλλική βερσιόν του Επιθεωρητή Κλουζό (σε συνδυασμό με ολίγον Αστυνόμο Μπέκρα του Σεφερλή). Πολύ προσεγμένη από άποψη καλλιτεχνικής διεύθυνσης και σωστής ανασύστασης εποχής με τα χρώματα και τις μουσικές που επικρατούσαν στα fabulous 70s,  η αστυνομική αυτή κωμωδία ρίχνει το κέντρο βάρους της στη φαρσική διακωμώδηση ηθών και προσώπων αλλά και του σινεμά εκείνης της εποχής, επικαλούμενη την έμπνευση της από τον κλασσικό Χωροφύλακα του Σεν Τροπέ με τον Λουί Ντε Φυνές. Καμία σύγκριση! Ζάπλουτοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, άπιστες μεγαλοαστές σύζυγοι, Ισπανίδες Ντίβες, Έλληνες σκηνοθέτες της διασποράς και διαφθοράς, Ροκ Τραγουδιστές, τεκνά και ανερχόμενες στάρλετ παρελαύνουν από τη βίλα του μυστηρίου με το ίδιο το μυστήριο να είναι απόλυτα επουσιώδες και με την πλοκή να χρησιμεύει ως βιτρίνα της ερμηνευτικής μανιέρας του all star cast. Τυχόν εσωτερικά αστεία με Ζακ Σιράκ και λοιπές πραγματικές προσωπικότητες αφορούν αποκλειστικά το Γαλλικό κοινό! Όπως και το γεγονός ότι ο ζάπλουτος πρωταγωνιστής είναι ο Βασιλιάς της Βέλγικης μπύρας.

Με βάση αυτό το φιλμ πάντως μια ελληνογαλλική συνεργασία Σεφερλή και Κλαβιέ δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Ας ξεκινήσουμε από τώρα να ρίχνουμε ιδέες για την πλοκή!!!

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 29.07.21