The Muppets

Παραγωγή: ΗΠΑ– 2011

Διάρκεια:  103 λεπτά

Είδος : Κωμωδία

Σκηνοθεσία: James Bobkin

Πρωταγωνιστούν : Jason Siegel, Amy Adams, Chris Cooper, Rashida Jones, Emily Blunt, Alan Arkin,  Jim Parsons και με τις φωνές των Steve Whitmire, Eric Jacobson, Dave Goelz, Bill Barretta, David Rudman, Matt Vogel, Peter Linz.

Υπόθεση: Στις μίνι διακοπές τους στο Λος Άντζελες, ο Γουόλτερ, ο μεγαλύτερος fan των Muppets στον κόσμο, ο αγαπημένος του αδελφός Γκάρι και η κοπέλα του Μαίρη, πληροφορούνται πως ο μεγιστάνας του πετρελαίου Τεξ Ρίτσμαν σκοπεύει να κατεδαφίσει το περίφημο Muppet Theater, με σκοπό να στήσει στη θέση του μια πετρελαιοπηγή. Αμέσως οι τρεις τους αποφασίζουν να προσεγγίσουν τον Κέρμιτ τον βάτραχο στην έπαυλή του και με τη βοήθειά του να αναζητήσουν τους παλιούς φίλους και συνεργάτες του, πείθοντάς τους να προχωρήσουν στην επανασύνδεση του δημοφιλέστατου θιάσου τους. Σκοπός τους να διοργανώσουν τον μεγαλύτερο τηλεμαραθώνιο στην ιστορία των Muppets, με τη ελπίδα να συγκεντρώσουν τα 10 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται, ώστε το θέατρό τους να παραμείνει στη θέση του. Ωστόσο, ο Τεξ Ρίτσμαν δεν σκοπεύει να καταθέσει έτσι εύκολα τα όπλα, αφού ποτέ του δεν χώνεψε τα «άνοστα» αστεία των Muppets...

“It’s time to play the music, it’s time to light the lights… again!”

Τα Muppets επιστρέφουν δριμύτερα…Οι φημισμένοι ήρωες του Τζιμ Χένσον βάζουν τα καλύτερα τους και ετοιμάζονται να προσφέρουν για μια ακόμη φορά – δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή τους στη μεγάλη οθόνη («The Muppets from Space», 1999) άφθονο κέφι στους πιστούς τους fans.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Τζέιμς Μπόμπιν, ο οποίος, μαζί με τον –υπεύθυνο για τη μουσική της επιμέλεια– Μπρετ ΜακΚένζι, αποτελούν τα μυαλά πίσω από την ξεκαρδιστική, πολυβραβευμένη βρετανική κωμική σειρά του HBO «Flight of the Conchords». Ουσιαστικοί εμπνευστές, όμως, της συγκεκριμένης αναβίωσης του θρυλικού Muppet Show δεν είναι άλλοι από τον Τζέισον Σίγκελ («Όταν με Παράτησε η Σάρα», «Άτακτη Καθηγήτρια») και τον Νίκολας Στόλερ («Σηκωτός για τη Συναυλία», «Όταν με Παράτησε η Σάρα»), οι οποίοι συνυπογράφουν το σενάριο της ταινίας.

Τηρώντας την πολύχρονη παράδοση του show, στο «The Muppets» εμφανίζονται και διάφοροι guest stars από τους χώρους της μουσικής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σε διάφορους ρόλους-έκπληξη: Whoopi Goldberg, Ζακ Γαλιφιανάκης, Κεν Τζέονγκ («The Hangover» franchise, «Ζωολογικός Τύπος»), Σάρα Σίλβερμαν, Leslie Feist, Σελένα Γκόμεζ, Τζον Κραζίνσκι, Νιλ Πατρικ Χάρις («Στρουμφάκια»), Μίκι Ρούνεϊ και ο ντράμερ των Nirvana και ηγετική μορφή των Foo Fighters Dave Grohl.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 02.02.12.