The descendants - Οι απόγονοι

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Διάρκεια:  115 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό

Σκηνοθεσία: Alexander Payne

Πρωταγωνιστούν: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller, Nick Krause, Beau Bridges, Patricia Hastie, Matthew Lillard, Judy Greer, Robert Forster, Michael Ontkean, Matt Reese.

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στη Χαβάη. Ο Ματ Κινγκ, πλούσιος γόνος παλιάς οικογένειας του νησιού που ετοιμάζεται να εκποιήσει μια τεράστια πατρογονική έκταση, δουλεύει από χόμπι και τσιγκουνιά αδιαφορώντας ουσιαστικά για την σύζυγο και τις δύο κόρες του. Όταν η σύζυγός του τραυματίζεται σοβαρά σε ένα ατύχημα με σκάφος και δεν μένουν πολλές ελπίδες ανάνηψης, ο Ματ αναγκάζεται να δει τη ζωή με διαφορετική ματιά και να καταφέρει να δημιουργήσει μια πιο ουσιαστική σχέσης με τις κόρες του, ενώ ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπος με σημαντικά διλήμματα. Καλά κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια, σχέσεις ζωής αναθεωρούνται, διαθέσεις και αποφάσεις ξαναμπαίνουν στο τραπέζι από άλλη σκοπιά, οι κάθε είδους απόγονοι αναλαμβάνουν το μερτικό τους θέλοντας και μη και η ζωή αδυσώπητη συνεχίζεται.

Μια μικρή μεγάλη ταινία από τον πολυαγαπημένο και ήδη βραβευμένο με Όσκαρ Ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη του Πλαγίως και του Σχετικά με το Σμιντ γυρισμένη στα παραδεισένια τοπία των νησιών της Χαβάης. Αυτή τη φορά  διασκευάζει για τον κινηματογράφο το ομώνυμο μυθιστόρημα της Χαβανέζας Κάουι Χαρτ Χέμινγκς και συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Τζορτζ Κλούνι. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι ήδη ένας θρίαμβος : 5 υποψηφιότητες Όσκαρ, 2 Χρυσές Σφαίρες, Υποψηφιότητες BAFTA  και Independent Spirits καθώς και πλήθος βραβεία ενώσεων Κριτικών για μια από τις κορυφαίες ταινίες του 2011 με σενάριο που θα πρέπει να αποτελέσει σύγγραμμα κινηματογραφικών σχολών! Ραντεβού στην τελετή της 26.02

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 26.01.12.