War horse - Το άλογο του πολέμου

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Διάρκεια: 146 λεπτά

Είδος: Πολεμική Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Steven Spielberg

Πρωταγωνιστούν: Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis, Peter Mullan, Niels Arestrup, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Tobby Kebbell, Celine Buckens, Patrick Kennedy, Eddie Marsan, David Kross, Rainer Bock, Liam Cunningham, Leonard Carow, Matt Milne, Nicolas Bro, Geoff Bell, Rober Emms, Gary Lydon.

Υπόθεση: Λίγο μετά το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Άλμπερτ Νάρακοτ, ένας έφηβος που ζει με τους γονείς του σε μια φάρμα στη βρετανική ύπαιθρο, πληροφορείται πως ο πατέρας του, Τεντ, αποφάσισε να πουλήσει τον Τζόι, το αγαπημένο του άλογο, στο Βρετανικό Ιππικό. Πολύ σύντομα, ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του Γαλλικού Μετώπου, όπου «ως δια μαγείας» αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Πίσω στην Αγγλία, ωστόσο, ο Άλμπερτ, αισθανόμενος πως έχει χάσει έναν πολύ καλό του φίλο, αποφασίζει να αψηφήσει τους κινδύνους και να καταταγεί στο στρατό, με την ελπίδα να τον ξαναβρεί...

Θεαματικό, συγκινητικό και ουμανιστικό έπος που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το σύμπαν του Μάικλ Μορπούργκο σημαντικού συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας. Το ομώνυμο βιβλίο που διασκευάστηκε αρχικά με μεγάλη επιτυχία για τη θεατρική σκηνή του Λονδίνου και του Μπρόντγουεϊ, προσφέρει τη δυνατότητα στον Στίβεν Σπίλμπεργκ να καταπιαστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να τσιμπήσει ακόμη μια υποψηφιότητα για χρυσή σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας. Η θυσία ενός ανθρώπου στο όνομα της αγάπης και η απόλυτη αφοσίωση ενός αλόγου βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της συγκινητικής και διαχρονικής ιστορίας.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 19.01.12.