Η Χώρα του Λάβκραφτ

 

Ένα μυθιστόρημα τρόμου και σκοτεινής φαντασίας, το οποίο επιχειρεί να ανακαλύψει τους συνδέσμους ανάμεσα στη λογοτεχνία τρόμου του H.P.Lovecraft. και στον τρόμο του φυλετικού διαχωρισμού που βίωναν οι μαύροι της Αμερικής την εποχή της ρατσιστικής νομοθεσίας που έμεινε γνωστή ως «Νομοθεσία Jim Crow».

Το βιβλίο, το οποίο απαρτίζεται από οκτώ ιστορίες συνδεόμενες μεταξύ τους, αποτέλεσε πέρυσι τη βάση της ομώνυμης επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του HBO. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σικάγο, 1954. Όταν εξαφανίζεται ο πατέρας του, ο 22χρονος Μαύρος βετεράνος του στρατού Atticus Turner αναγκάζεται να ταξιδέψει στη Νέα Αγγλία, συνοδευόμενος από τον θείο του, George, και την παιδική του φίλη Letitia, προκειμένου να τον βρουν. To ταξίδι τους φέρνει στο αρχοντικό του Samuel Braithwhite, εκεί όπου κάποτε δούλευε ως σκλάβα η προγιαγιά του Atticus και όπου τώρα φαίνεται να βρίσκεται ο πατέρας του. Εκεί, στη Νέα Αγγλία, θα συναντήσουν τόσο τους εγκόσμιους κινδύνους της ρατσιστικής Λευκής Αμερικής, όσο και υπερκόσμιους κινδύνους που μοιάζουν να είναι βγαλμένοι από τα μυθιστορήματα του H.P.Lovecraft.

Ο συγγραφέας

Ο Ματ Ραφ (Matt Ruff) γεννήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1965. Είναι συγγραφέας επτά μυθιστορημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Fool on the Hill, Bad Monkeys, Set This House in Order, The Mirage και Sewer, Gas & Electric. Το μυθιστόρημά του Η Χώρα του Λάβκραφτ (Lovecraft Country) έγινε σίριαλ από το HBO.

Το τελευταίο του μυθιστόρημα 88 Names εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2020 από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins.

Στοιχεία έκδοσης

Η Χώρα του Λάβκραφτ

(Lovecraft Country)

Μετάφραση : Ουρανία Τουτουντζή

ISBN: 978-960-382-024-6

Σελ: 580 – Τιμή: 18,02 με ΦΠΑ