Ο Χορός της Θεάς: Ένα αρχαιολογικό θρίλερ!

 

Η δολοφονία ενός αρχαιολόγου γίνεται αφορμή για ένα αγωνιώδες κυνηγητό, όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο. Οι δυο κόρες του αναλαμβάνουν τη σκυτάλη και προσπαθούν να βρουν πώς σχετίζεται η πρόσφατη ανακάλυψή του με το θάνατό του. Ποιος είναι ο ένοχος, τι «όπλισε» το χέρι του και πόσο θα κινδυνεύσουν εκείνοι που έθεσαν στόχο ζωής να τον βρουν;

Ο Χορός της Θεάς, το έβδομο μυθιστόρημα της Δήμητρας Ιωάννου, είναι ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι την τελευταία του σελίδα. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός και πρόκειται για ένα εθιστικό χαρμάνι από συναίσθημα και μυστήριο, έρωτες και πάθη, ίντριγκες και μυστικά, ενώ συνδέει μοναδικά το φως με το σκοτάδι και το παρελθόν με το παρόν. 

Λίγα λόγια για την πλοκή

Έπειτα από μια σπουδαία ανακάλυψη, ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται και κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του θύτη. Οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, παραμερίζουν όλα όσα τις χωρίζουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για το θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο, παλεύουν να βρουν ένα καλά κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Αρωγοί τους σε αυτό το επικίνδυνο εγχείρημα, ο αινιγματικός Μάρκος και ο γοητευτικός Τζον. Ο κλοιός είναι ασφυκτικός και το κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους την διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε, που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που οδήγησε στο θάνατο του καθηγητή. Και την ίδια στιγμή, εκεί, μέσα στην καταιγίδα έρχεται ο έρωτας για να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Θα καταφέρουν, άραγε, να φτάσουν στο τέλος προτού να είναι πολύ αργά; 

Η συγγραφέας

Η Δήμητρα Ιωάννου είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μένει στην Αθήνα και ασχολείται με τη σωματική ψυχοθεραπεία και τη βιοανάδραση. Η συγγραφή είναι το πάθος της και κάθε φορά ανυπομονεί να ξεκινήσει το επόμενο βιβλίο της για να «χαθεί», όπως λέει και η ίδια, στον κόσμο των ηρώων της, ταξιδεύοντας μαζί τους. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Κασσάνδρα – Το Μυστικό της Μάγισσας, ενθουσίασε το αναγνωστικό κοινό και από τότε έχει γράψει επτά μυθιστορήματα που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Ο Χορός της Θεάς είναι το τελευταίο της βιβλίο.

Η ίδια ενδιαφέρεται πολύ για τη μελέτη των ανθρωπίνων συμπεριφορών και διαδράσεων, αγαπά κάθε γωνιά της ελληνικής γης και ξεκουράζεται με το διάβασμα και με μεγάλους περιπάτους στη φύση. 

Συγγραφικό σημείωμα

Με το Χορό της Θεάς γνώρισα μια Αθήνα διαφορετική, μυστηριώδη, γεμάτη κρυφά σημεία και σκοτεινά μυστικά. Μπήκα στον κόσμο της δυναμικής τετράδας των πρωταγωνιστών και διερεύνησα μαζί τους ένα πλήθος από σημαντικά ιερά τεμένη, αινίγματα και σύμβολα, όλα ζυμωμένα από την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία. Μια δολοφονία, έξι γρίφοι, έξι ολύμπιες θεές, δυο μεγάλοι έρωτες που αψηφούν τον κίνδυνο, ένα πλήθος από αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και άπληστους συλλέκτες και μια μυστική οργάνωση που φαίνεται να παρακολουθεί τους ήρωες σε κάθε γωνία. Ακολούθησα μαζί τους τις υποδείξεις και βρήκα με κομμένη την ανάσα τα κλειδιά που σηματοδοτούσαν το επόμενο βήμα, για να φτάσω τελικά εκεί που λίγοι έχουν φτάσει και να δω όσα λίγοι έχουν δει…  Μια πόλη μαγική… Μια πόλη που ξέρει να φυλάει καλά τους θησαυρούς της… Μια πόλη κάτω από την πόλη!

ΙΝΦΟ

Ο Χορός της Θεάς

Συγγραφέας: Δήμητρα Ιωάννου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σελίδες: 440

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Νοεμβρίου 2020

Τιμή: 16,60