My Week With Marilyn - Επτά Μέρες με τη Μέριλιν

Παραγωγή: Βρετανία/ΗΠΑ – 2011

Διάρκεια:  99 λεπτά

Είδος: Βιογραφική Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Simon Curtis

Πρωταγωνιστούν: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Julia Ormond, Kenneth Branagh, Pip Torrens, Emma Watson, Judy Dench, Zoe Wannamaker, Toby Jones, Dougray Scott, Derek Jacobi, Geraldine Somerville, Karl Moffatt, Simon Russell Beale, Michael Kitchen.

Υπόθεση: Θέλοντας απεγνωσμένα να κερδίσει το σεβασμό του Χόλιγουντ, η θρυλική Μέριλιν Μονρόε ταξιδεύει στο Λονδίνο το 1956 για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία “Ο Πρίγκηψ και η Χορεύτρια”, δίπλα στον Λόρενς Ολίβιε. Οι τσακωμοί της Μονρό με τον Ολίβιε, η ανησυχία της για το γάμο της με τον συγγραφέα  Άρθουρ Μίλερ, καθώς και οι ανασφάλειές της για το ταλέντο της, την έκαναν εξαιρετικά ευαίσθητη. "Ήθελε ένα φίλο" όπως εξηγεί ο σεναριογράφος Έντριαν Χότζες. "και μέσα από μια σειρά περιστατικών, ήρθε πολύ κοντά - με πλατωνικό τρόπο - με τον Κόλιν Κλαρκ, διότι εκείνος ήταν πάντα εκεί και δεν αποτελούσε απειλή, αν και ήταν ένας γοητευτικός και όμορφος άντρας." Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που περιγράφονται στο βιβλίο του Κόλιν Κλαρκ , ο οποίος ήταν βοηθός του Ολίβιε την εποχή εκείνη, η ταινία εξερευνά μια πλευρά της Μονρό που δεν έχουμε ξαναδεί.

Η 2 φορές υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Γουίλιαμς (“Brokeback Mountain”, “Blue Valentine”) ηγείται ενός σπουδαίου cast σε μια ταινία που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους του Χόλιγουντ. H ταινία, που αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπoύτο ενός διάσημου Βρετανού σκηνοθέτη του θεάτρου και της τηλεόρασης, ήδη κάνει το γύρο των βραβείων από διάφορες ενώσεις κριτικών και είναι υποψήφια για 3 χρυσές σφαίρες (καλύτερη ταινία και ερμηνείες για τη Μισέλ Γουίλιαμς και τον Κένεθ Μπράνα στο ρόλο του Ολίβιε).

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 22.12.11.