Σαλάτα του Κάισαρα
Υλικά για 3-4 μερίδες
1 μαρούλι ή iceberg
300-350 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 φέτες λευκής φόρμας τοστ
100 γρ. καλαμπόκι
100 γρ. τοματίνια
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 δαφνόφυλλο
1/2 κρεμμύδι μέτριο
Dressing μαγιονέζας
3 κ.σ. μαγιονέζα
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ. κάππαρη
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μαϊντανό
2 κ.γλ. νερό
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε και κόβετε το μαρούλι με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια 3 εκ. περίπου. Κόψτε τα τοματίνια σε τέταρτα.
2. Βράστε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, το αλάτι και το δαφνόφυλλο για 30 περίπου λεπτά και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο. Κόψτε το σε λωρίδες.
3. Κόψτε τις φέτες του τοστ σε κρουτόν 1 εκ. και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίζουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά
4. Βάλτε όλα τα υλικά για το dressing σε μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
5. Ανακατέψτε σε μεγάλο μπολ το μαρούλι, το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, τα τοματίνια, τα κρουτόν, το dressing και σερβίρετε.
6. Πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα
Hints & Tips
Για πλουσιότερη γεύση ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα ή στο φούρνο.
Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε αντί για κοτόπουλο φέτες ψημένου μπέικον.
Για εντυπωσιακότερη εμφάνιση αντικαταστήστε την τριμμένη παρμεζάνα με φλοίδες.
Για ελαφριά σαλάτα αντικαταστήστε το dressing μαγιονέζας με λαδόξιδο (3 κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ. ξίδι).