Χριστουγεννιάτικα δώρα ομορφιάς για...τον εαυτό σου!

Τα Χριστούγεννα, η πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου, πλησιάζουν και μαζί και η έναρξη της νέας χρονιάς. Όλες θέλουμε να δείχνουμε όμορφες και ανανεωμένες προκειμένου να υποδεχτούμε τις γιορτινές αυτές μέρες. Οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες ανανέωσης και να σας βρουν τα Χριστούγεννα πιο λαμπερές από ποτέ. Και αν το πνεύμα των Χριστουγέννων επιβάλλει το να κάνουμε δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα, υπάρχει και ένα πρόσωπο που αξίζει να του κάνετε μερικά  δωράκια ομορφιάς και δεν είναι άλλο από τον πολύτιμο εαυτό σας!

Καθώς ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του, είναι λογικό τα σημάδια κούρασης και ταλαιπωρίας ενός ολόκληρου χρόνου να φαίνονται στο πρόσωπο, τα μαλλιά αλλά και το σώμα σας. Υπάρχουν λοιπόν κάποια βασικά και απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με ανεβασμένο το ηθικό και την αυτοπεποίθησή σας.

Μαλλιά όλο ζωντάνια

Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο πριν τις γιορτές, αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό βήμα για να ανανεώσετε την εμφάνισή σας. Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών hair stylist, και τολμήστε ένα νέο κούρεμα, που θα ταιριάζει στο πρόσωπο αλλά και στο στιλ σας. Εάν βάφετε τα μαλλιά σας δοκιμάστε μια καινούρια απόχρωση, και αν το κόκκινο είναι το χρώμα σας προτιμήστε τις λαμπερές αποχρώσεις του κόκκινου για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα εν όψει των γιορτών. Μην παραλείψετε να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να εφαρμόσει μια θεραπεία αναδόμησης και ενυδάτωσης των μαλλιών σας, για να αποκτήσουν λάμψη και υγεία, για μια ολοκληρωμένη περιποίηση των μαλλιών σας.

Πρόσωπο που ακτινοβολεί

Το make up μπορεί να κάνει θαύματα, αλλά γιατί να μην φροντίσουμε ώστε το πρόσωπό μας αυτές τις γιορτές να είναι φρέσκο, ξεκούραστο και λαμπερό και απλά να επιτρέψουμε στο make up να τονίσει τη φυσική μας ομορφιά; Τα σημάδια κούρασης, την ξηρότητα που προκαλεί ο χειμώνας στο δέρμα, τα μαύρα στίγματα και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, μπορούμε πολύ εύκολα να τα ξεφορτωθούμε. Εάν η επίσκεψη σε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής είναι εκτός των οικονομικών σας δυνατοτήτων, μπορείτε και μόνες στο σπίτι να ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα, που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να αναπνεύσει και να διώξετε τη θαμπάδα και την κούραση. Φροντίστε να κάνετε ένα βαθύ καθαρισμό προσώπου και να εφαρμόσετε μάσκες καθαρισμού και ενυδάτωσης σε πρόσωπο, λαιμό και μάτια, τις οποίες μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών και φαρμακεία, αλλά και να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι με απλά και φυσικά υλικά και σίγουρα θα νιώσετε τη διαφορά.

Περιποίηση στα άκρα

Εάν έχετε παραμελήσει τα νύχια των χεριών και κυρίως των ποδιών σας, από τότε που τελείωσε το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα για μανικιούρ και πεντικιούρ. Περιποιηθείτε τα άκρα σας, αφαιρώντας τα πετσάκια, ενδυναμώνοντας τα νύχια ενάντια στο σπάσιμο και στο ξεφλούδισμα και τέλος προσθέτοντας το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών. Αυτό το χειμώνα υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για να διαλέξετε, αλλά ειδικά για τις γιορτές προτιμήστε αποχρώσεις του κόκκινου και μεταλλικές αποχρώσεις, ενώ παράλληλα για ένα πιο γιορτινό και glamorous αποτέλεσμα διακοσμήστε τα νύχια σας με στρας και διαμαντάκια.

Spa και χαλάρωση

Αφιερώστε μια μέρα προκειμένου να επισκεφτείτε ένα spa και να απολαύσετε τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση που τόσο έχετε ανάγκη, μετά από μια απαιτητική και δύσκολη χρονιά. Ίσως ξοδέψετε λίγα χρήματα παραπάνω, αλλά ένα απολαυστικό μασάζ, η χαλάρωση και η φροντίδα του σώματός σας, είναι ένα δώρο που σίγουρα δικαιούστε να κάνετε στον εαυτό σας, έστω μία φορά το χρόνο. Μία ημέρα σε spa είναι ικανή να σας κάνει να ξανανιώσετε , να αποβάλλετε την κούραση και το στρες και να λάμψετε την ημέρα του ρεβεγιόν.

Χαρίστε λαμπερά χαμόγελα

Αυτές τις γιορτές χαρίστε άφθονα χαμόγελα στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Φροντίστε όμως ώστε το χαμόγελό σας να είναι πιο όμορφο και λαμπερό από ποτέ, με μια επίσκεψη στον οδοντίατρό σας. Ένας καθαρισμός και μια λεύκανση δοντιών, προσφέρουν όχι μόνο στοματική υγιεινή, αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα που θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση να χαμογελάτε ακόμη περισσότερο και να διασκεδάσετε αυτές τις γιορτές.

Από τη Χριστίνα Καλατζή