A dangerous method - Μία επικίνδυνη μέθοδος

Παραγωγή: Βρετανία/Γερμανία/Καναδάς/Ελβετία – 2011

Διάρκεια:  99 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: David Cronenberg

Πρωταγωνιστούν: Keira Knightley, Michael Fassbender, Viggo Mortensen, Vincent Cassel, Sarah Gadon, Andre Hennicke, Arndt Schwering Sohnrey.

Υπόθεση : Σαγηνευμένος από την πρόκληση μιας δύσκολης περίπτωσης, ο ανήσυχος Δρ. Καρλ Γιουνγκ αναλαμβάνει ως ασθενή του την ψυχασθενή, αλλά γοητευτική Σαμπίνα Σπιλράιν. Το "όπλο" του Γιουνγκ είναι η μέθοδος του δασκάλου του, του πασίγνωστου Σίγκμουντ Φρόιντ. Και οι δύο άντρες μαγεύονται από την Σαμπίνα. Στην "παρέα" προστίθεται και ο Ότο Γκρος, ένας ασθενής που είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει κάθε όριο. Ο Γιουνγκ παραδίνεται στον πόθο για την ασθενή του και μια παθιασμένη σχέση ξεκινά. Η Σαμπίνα γίνεται ο καταλύτης στις εμπνευσμένες θεωρίες του. Παράλληλα, ο Φρόιντ προχωρά ένα βήμα παραπέρα, εισχωρώντας ακόμα βαθύτερα στο μυαλό της νεαρής γυναίκας.

Ο μεγάλος Καναδός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ (“Eastern Promises”) μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το θεατρικό έργο “The Talking Cure” του Κρίστοφερ Χάμπτον - το οποίο βασίζεται στο βιβλίο “A Most Dangerous Method” του Τζον Κερ. H ιστορία αναφέρεται στην έντονη σχέση ανάμεσα στους Καρλ Γιουνγκ και Σίγκμουντ Φρόιντ που οδήγησε στη γέννηση της ψυχανάλυσης. Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 68ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας.

Διανομή : Odeon

Στις αίθουσες από 24.11.11.