The help - Υπηρέτριες

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ινδία/Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – 2011

Διάρκεια:  137 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό

Σκηνοθεσία: Tate Taylor

Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer, Jessica Chastain, Allison Janney, Ahna O’Reilly, Anna Camp, Cicely Tyson, Sissy Spacek, Brian Kerwin, Chris Lowell, Mike Vogel, Tarra Riggs, Mary Steenburgen.

Υπόθεση : Αμερικανικός Νότος, 1962. Η 22χρονη Σκίτερ επιστρέφει από το κολέγιο, αποφασισμένη να γίνει συγγραφέας, παρά τις αντιδράσεις της μητέρας της, που προτιμά να τη δει παντρεμένη. Σύντομα θα πάρει μια απόφαση, που θα αναστατώσει όχι μόνο τις ζωές των δικών της ανθρώπων, αλλά και ολόκληρη την κωμόπολη Τζάκσον: να πάρει συνεντεύξεις από τις έγχρωμες γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη φροντίδα εύπορων οικογενειών της περιοχής. Η πρώτη που ανοίγει την καρδιά της είναι η Έιμπελιν, η υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίτερ, κάτι, που όμως αρχικά θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της κλειστής τους κοινότητας...

Η μεγάλη φετινή έκπληξη του αμερικάνικου box-office βασίζεται σε ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα στην Αμερική μυθιστορήματα των τελευταίων ετών, το ημιαυτοβιογραφικό «The Help» της Κάθριν Στόκετ. Σκηνοθετημένο από τον παιδικό της φίλο ηθοποιό Τέιτ Τέιλορ («Στην Καρδιά του Χειμώνα», «Εγώ, ο Κατάσκοπος»), το φιλμ πραγματεύεται τα απρόσμενα γεγονότα που πυροδοτεί σε μια μικρή πόλη του αμερικανικού Νότου η μυστική συμμαχία τριών διαφορετικών μα εξίσου θαρραλέων γυναικών, προκειμένου να σπάσουν έναν ξεπερασμένο κώδικα ηθικής και να θέσουν νέους κοινωνικούς κανόνες. Συγκίνηση, χιούμορ, αισιοδοξία και έμφαση στις ερμηνείες, σε μια ταινία που ταξιδεύει ολοταχώς για την τελετή απονομής των επόμενων Όσκαρ.

Διανομή : Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 24.11.11.