La Conquete - Ο Κατακτητής

Παραγωγή: Γαλλία – 2011

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος: Πολιτική Βιογραφία

Σκηνοθεσία: Xavier Durringer

Πρωταγωνιστούν: Denys Podalides, Florence Pernel, Bernard Le Coq, Michele Moretti, Samuel Labarthe, Hippolyte Girardot, Gregory Fitoussi.

Υπόθεση: 6 Μαΐου 2007 : Η Γαλλία ζει τον πυρετό των προεδρικών εκλογών. Ενώ οι κάλπες ανοίγουν, ο Νικολά Σαρκοζί έχει κλειστεί στο σπίτι του. Αν και γνωρίζει ότι έχει κερδίσει τη μάχη, είναι κακοδιάθετος. Στο μυαλό του περνάνε σαν φιλμ τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του και η ασταμάτητη άνοδός του στην εξουσία, μέσα από υπόγεια και ύπουλα τεχνάσματα,  ξεσπάσματα θυμού και αντιπαραθέσεις. Η ιστορία της ταινίας επικεντρώνεται στην εμφύλια μάχη μέσα στο ίδιο στρατόπεδο – Σιράκ, Βιλπέν και Σαρκοζί τρώγονται για την κατάκτηση της εξουσίας: η πραγματικότητα σαν τραγωδία του Σέξπηρ. Και στη μέση της θύελλας η αγάπη που αντιπροσωπεύει η Σεσίλια Σαρκοζί, η οποία για είκοσι χρόνια προσπαθούσε να τραβήξει τον αγαπημένο της από την σκιά στο φως, κι η οποία τον παράτησε για έναν άλλο άντρα τη μέρα που εκείνος κατέκτησε την εξουσία.

Μια βιογραφική ταινία - για τη ζωή και την πορεία προς την εξουσία του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί – η οποία συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 64ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών. Μέχρι σήμερα καμία ταινία δεν είχε γυριστεί για έναν πρόεδρο που να βρίσκεται ακόμα στην εξουσία, ούτε καν στις ΗΠΑ. Πολιτικοί επιτίθενται ο ένας στον άλλον με βιτριολικές ατάκες και κάνουν τηλεφωνήματα σκεπάζοντας με τα χέρια τους τα στόματά τους, ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν τα χείλη τους. Μια ζούγκλα μυστική όπου οι υφιστάμενοι είναι πρόθυμοι να δώσουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν το αφεντικό, σύμφωνα με τον κώδικα τιμής. Οι διάλογοι – ειδικά μεταξύ Σιράκ και Βιλπέν που δεν μασάνε τα λόγια τους- τσακίζουν κόκαλα. Σαν γουέστερν με όπλα μονομαχίας τις λέξεις. Ο διάσημος στη Γαλλία, Ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, Ντενί Πονταλιντές έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ερμηνείας ενός εν ζωή και εν ενεργεία Προέδρου.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 10.11.11.