Μπελ Ετουάλ

 

Όταν πιάσει κανείς στα χέρια του το Μπελ Ετουάλ είναι πολύ δύσκολο να το αφήσει…21 σύντομα συναρπαστικά κεφάλαια από τη ζωή μιας ηλικιωμένης γυναίκας που δραπετεύει στο χρόνο για να διορθώσει τις συνέπειες μιας πράξης. 21 απόλυτα κινηματογραφικές σεκάνς, σκηνοθετημένες ανάλαφρα από τον συγγραφέα Πέτρο Μπιρμπίλη με βαθιά ευαισθησία και λόγο ποιητικό, χτίζουν μια ονειρεμένη πορεία όπου συνυπάρχουν αρμονικά τα ίχνη του Φελίνι και του Τιμ Μπάρτον αλλά και της Ευδοκίας του Δαμιανού. Μια σειρά από θαυμαστές συναντήσεις, με καύσιμο τα «μαγικά κουφέτα» της ηρωίδας, έντονα φορτισμένες, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Ένα βιβλίο απλό αλλά μαγικό, πλεγμένο με απαράμιλλη αφηγηματική μαστοριά, που αναδίδει μια γλυκιά μελαγχολία και τελικά μια αυθεντική αίσθηση ελληνικότητας που σπανίζει. Απαραίτητο !

Παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:  "Τικ τακ", "τικ τακ". Οι δείκτες τραγουδούσαν το τραγούδι του χρόνου. Χτυπηματάκια που ένωναν το παρελθόν με το παρόν. Το βράδυ στο "Μπελ Ετουάλ" μ' αυτό το δωμάτιο. Όταν τα "τικ τακ" σταματούσαν, η Αθηνά θα ξυπνούσε απ' τον ύπνο της. Και ορίστε! Τα βλέφαρα άνοιξαν κι αποκαλύφθηκαν δυο μικρές, θολές λίμνες. Μέσα τους αντικατοπτρίστηκαν τα χρόνια που έζησαν μαζί. [...] Η Αθηνά θυμόταν πολύ καλά όσα είχαν συμβεί. Το κακό ξεκίνησε λίγους μήνες πριν από το δυστύχημα, όταν οι γιατροί διέγνωσαν την ασθένεια της αδελφής της. Κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Ήλπιζαν. Η ίδια είχε καταλάβει ότι δε θα ζούσε όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, αλλά με τον καιρό το ξέχασε. Το παρέβλεψαν όλοι μαζί. Όμως οι νυχτερίδες που την κυνηγούσαν επέστρεψαν.  

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Πέτρος Μπιρμπίλης έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων «Έχω μόνο εσένα» και «Ξυπόλητος», τη βιογραφία της Μαλβίνας Κάραλη και την ποιητική συλλογή «Η Μέρα που χάθηκε μέσα σε μια άλλη». Στο παρελθόν, έχει σκηνοθετήσει την Έλενα Ναθαναήλ και τα βίντεο κλιπ των Stereo Nova.

ΙΝΦΟ

Πέτρος Μπιρμπίλης – Μπελ Ετουάλ

Εκδότης: ΘΡΑΚΑ

Σειρά: ΠΕΖΕΣ ΠΥΡΟΒΑΣΙΕΣ

Σελίδες 104

Επιμέλεια: Βάιος Κουτριντζές

Ο Πέτρος και ο Ρίκο πάντα αχώριστοι!!!