Contagion

Παραγωγή: ΗΠΑ/Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – 2011

Διάρκεια: 106 λεπτά.

Είδος: Περιπέτεια Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh

Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Marion Cotillard, Bryan Cranston, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Laurence Fishburne, Jennifer Ehle, John Hawkes, Elliott Gould, Demetri Martin.

Υπόθεση: H Μπεθ Έμχοφ επιστρέφει από ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ και σύντομα πέφτει στο κρεβάτι με μία μυστηριώδη ίωση που τελικά την οδηγεί στο θάνατο. Σύντομα ακολουθεί και ο γιος της ενώ ο σύζυγός της φαίνεται άτρωτος από τον ιό. Στην αρχή οι αρμόδιοι δεν κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και πολύτιμος χρόνος χάνεται ενώ τα θύματα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο και η παγκόσμια τάξη καταρρέει. Την κρίσιμη στιγμή μια διεθνής ομάδα γιατρών αναλαμβάνει να περιορίσει την επιδημία.

Πρόκειται για την 1η από τις δύο ταινίες του διάσημου και βραβευμένου σκηνοθέτη που θα δούμε φέτος. Ένταση, αγωνία, και πολιτικές αιχμές από ένα σπουδαίο δημιουργό με την καλλιτεχνική αφρόκρεμα του Χόλυγουντ να παρελαύνει. Ήδη μεγάλη επιτυχία στα αμερικάνικα ταμεία. Όσον αφορά τη χώρα παραγωγής καμία έκπληξη. Τα δολάρια είναι πλέον καλοδεχούμενα στο Χόλυγουντ από όπου κι αν προέρχονται στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Διανομή: Village

Στις αίθουσες από: 19/10/2011