Πόντιοι New Generation

Παραγωγή: Ελλάδα – 2011

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης

Πρωταγωνιστούν: Παύλος Κοντογιαννίδης, Μιχάλης Μητρούσης, Μάρκος Λεζές, Τόνι Άντονι, Ελένη Φιλίνη, Τάκης Βαμβακίδης, Μάγδα Τσαγκάνη, Σταμάτης Τζελέπης, Φράνκο Αλφόνσο, Νίκος Σταγόπουλος, Ηλίας Κωνσταντίνου, Γιάννης Παπαθανάσης, Θεοδόσης Σπύρου, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Κώστας Βουτσάς, Πηνελόπη Πιτσούλη, Τζούλια Αλεξανδράτου, Μαρία Φραγκουδάκη, Τζένη Κοσμίδου και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Υπόθεση: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας Πόντιος.... Το 2011 μαζεύτηκαν περισσότεροι και αποφάσισαν να κάνουν μια ταινία! Όλα ξεκινούν όταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως φιλόπατρις εμπιστεύεται τον καλό του φίλο και μεγάλο σκηνοθέτη Χαριτίδη (Παύλος Κοντογιαννίδης) να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο που έχει γράψει με τις περιπέτειες των γονιών τους: ...2 παιδιά γίνονται μάρτυρες μίας μαφιόζικης συμπλοκής και της απόκρυψης ενός θησαυρού σε έναν ελαιώνα. Μετά από χρόνια τα δύο αγόρια, που έχουν γίνει άντρες πια, πνιγμένοι από χρέη και υποχρεώσεις αποφασίζουν να ψάξουν τον θησαυρό. Στον ελαιώνα όμως έχει χτιστεί ένα γυναικείο μοναστήρι. Τώρα θα πρέπει να σκαρφιστούν έναν τρόπο να μπούνε στο μοναστήρι και να ανακαλύψουν τον θησαυρό!

25 χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας «Οι Πόντιοι» ο Όμηρος Ευστρατιάδης επιστρέφει με τη φιλοδοξία να βάλει στο χάρτη της Ελληνικής Κωμωδίας τη «Νέων Γενεάν» Ποντίων πλαισιωμένος από ιερά τέρατα της χρυσής εποχής της βιντεοταινίας. Τα eighties  είναι εδώ όπως και η Τζούλια καλόγρια και χαμηλοβλεπούσα ! Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Διάρκεια:  90 λεπτά.