Melancholia

Παραγωγή: Δανία/Σουηδία/Γαλλία/Γερμανία – 2011

Είδος: Δράμα Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Lars Von Trier

Πρωταγωνιστούν: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Alexander Skarsgard, Charlotte Rampling, John Hurt, Stellan Skarsgard, Udo Kier, Jesper Christensen.

Υπόθεση: Η Μελαγχολία διηγείται την ιστορία της καταθλιπτικής Ζυστίν και της αδελφής της Κλαιρ που η σχέση τους δοκιμάζεται τόσο από το γάμο της Ζυστίν όσο και από την επικείμενη και κατά τα φαινόμενα αναπόφευκτη πρόσκρουση στη γη του πλανήτη Μελαγχολία που έχει ξεφύγει από την τροχιά του. Η ταινία σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινά από το τέλος γιατί, όπως λέει ο σκηνοθέτης της δεν έχει σημασία το τι συμβαίνει αλλά το πώς φθάνουμε στο συμβάν…Συνδυασμός ρομαντικού δράματος και επιστημονικής φαντασίας η ταινία περιγράφεται επίσης και ως « μια όμορφη ταινία για το τέλος του κόσμου». Θα μπορούσε επίσης να είναι μια αλληγορία για την κατάθλιψη που απειλεί να βυθίσει την ανθρωπότητα στο χάος.

Bραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κανών για την εντυπωσιακή Κίρστεν Ντανστ, ανταμοιβή ίσως για το Γολγοθά που ανεβαίνουν όλες οι πρωταγωνίστριες του εκκεντρικού Δανού. Μια ταινία γεγονός τόσο στην οθόνη όσο και εκτός, για πολλούς και γνωστούς λόγους.

Διάρκεια: 136 λεπτά.