Life

Παραγωγή: Καναδάς/ΗΠΑ/Αυστραλία/Γερμανία – 2015

Διάρκεια: 111 λεπτά

Είδος: Δράμα

Βαθμολογία: * * 1/2

Σκηνοθεσία: Anton Corbijn

Πρωταγωνιστούν: Robert Pattinson, Dane DeHaan, Alessandra Mastronardi, Kristian Bruun, John Blackwood, Joel Edgerton, Stella Schnabel και ο Ben Kingsley

Υπόθεση: Ένας νεαρός φιλόδοξος φωτογράφος από τη Νέα Υόρκη, ο Ντένις Στοκ, δουλεύει για λογαριασμό ενός φωτογραφικού πρακτορείου στο Χόλιγουντ. Εκεί ανακαλύπτει και ακολουθεί τον ανερχόμενο ηθοποιό Τζέιμς Ντιν, που τον εμπνέει να δημιουργήσει νέο φωτογραφικό υλικό με αυτόν σαν θέμα και να το δώσει στο έγκυρο περιοδικό LIFE. Ο Τζέιμς όμως δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθεί σε ένα σκοπό και ξεγλιστράει συνεχώς αλλά ο Ντένις επιμένει να τον κάνει να συγκεντρωθεί ή τουλάχιστον να τηρήσει τις υποσχέσεις του να συναντηθούν. Μετά από μια αποτυχημένη φωτογράφηση στους δρόμους της Νέας Υόρκης και από μια παρόρμηση, καταλήγουν να βρεθούν στο τρένο που θα τους φέρει στο πατρικό κτήμα του Ντιν στην αγροτική Ιντιάνα. Ο Ντένις πιστεύει ότι φωτογραφίζει έναν αστέρα που σύντομα θα γίνει παγκόσμιο φαινόμενο και έχει απόλυτο δίκιο, όμως αγνοεί το γεγονός ότι  συλλαμβάνει  με  το  φακό  του  τις  τελευταίες  πραγματικά ιδιωτικές στιγμές ενός μελλοθάνατου θρύλου.

Για τον πολυτάλαντο Ολλανδό πρώην φωτογράφο και σκηνοθέτη μουσικών video Άντον Κόρμπαϊν το να διηγηθεί την ιστορία ενός άλλου διάσημου φωτογράφου, τον βάζει κυριολεκτικά στο στοιχείο του. Φοβερή ατμόσφαιρα εποχής, προσεγμένες λεπτομέρειες στα σκηνικά και τα κοστούμια, ενδιαφέροντα χολιγουντιανά παρασκήνια και η γέννηση ενός θρύλου και μιας νέας καλλιτεχνικής εποχής παρελαύνουν μπροστά από το φακό του δημιουργού του Control. Ωραία και ενδιαφέροντα όλα αυτά και φοβερό το πρωταγωνιστικό δίδυμο Πάτινσον-Ντε Χάαν που ενσαρκώνουν δύο ανθρώπους με εντελώς διαφορετικές κοσμοθεωρίες των οποίων η σύντομη γνωριμία θα γεννήσει ένα θρύλο, όμως το χαλαρό και χωρίς κορυφώσεις σενάριο τα αποδυναμώνει, κουράζοντας ταυτόχρονα τον μέσο απληροφόρητο θεατή. Σε γενικές γραμμές πάντως πρόκειται για ενα φιλμ-ακτινογραφία μιας φωτογραφίας (και μιας ολόκληρης εποχής που αυτή συμβόλισε) που παρακολουθείται με ενδιαφέρον.

Διανομή: Seven Films, Σπέντζος Φιλμ 

Στις αίθουσες από 01.10.15