Οι ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες από 9 Ιουλίου

Οι πολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να οδηγούν καθημερινά σε πλήθος αναβολών και ματαιώσεων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ωστόσο οι διανομείς αποφάσισαν να ρισκάρουν την έξοδο κάποιων ταινιών αυτή τη βδομάδα, εν αναμονή πάντα καλύτερων ημερών!

Έτσι λοιπόν ο Μάικ και οι φίλοι του από τη Φλόριντα θα χορέψουν ξανά τους αισθησιακούς τους χορούς στο MagicMikeXXL έστω κι αν στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας περιφέρουν την κιτς αισθητική τους συζητώντας ακατάπαυστα. Κάπου εκεί στις Νότιες Πολιτείες και η Σαρλίζ Θερόν θα πηγαινοέρχεται στον Σκοτεινό Τόπο ψάχνοντας την αλήθεια για το τραυματικό της παρελθόν στο δραματικό θρίλερ που έγραψε η δημιουργός του Gone Girl. Στα ίδια μέρη αλλά σε εποχές παλιότερες ένα λαμπερό καστ με επικεφαλής τον εκθαμβωτικό Πολ Νιούμαν βάζει φωτιά στα πάθη και τις φυτείες κάποιο Μακρύ Καυτό Καλοκαίρι. Επιστρέφοντας από την από δω μεριά του Ατλαντικού ερχόμαστε να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο Amy Winehouse μέσα από το διεισδυτικό μελαγχολικό φακό του Ασίφ Καπάντια, απολαμβάνοντας σπάνιες τζαζ αποδόσεις αριστουργηματικών pop τραγουδιών μέσα από πολύτιμα home movies.

Περισσότερα για τις παραπάνω ταινίες θα βρείτε σε επιμέρους άρθρα στα παρακάτω link: 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2585/magic-mike-xxl 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2586/dark-places-skoteinos-topos 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2588/the-long-hot-summer-makru-kauto-kalokairi-epanekdosi 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2587/amy-amy-to-koritsi-piso-apo-to-onoma 

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν μια νέα ταινία και μια σπάνια επανέκδοση: 

«Μαζί σου κι ας πεθάνω» (The Little Death – Αυστραλία 2014)

Μια σπονδυλωτή ερωτική κωμωδία για τη μυστική σεξουαλική ζωή πέντε ζευγαριών που ζουν στο Σίδνεϊ. Προκλητικό και κατά διαστήματα σοκαριστικό, γεμάτο σεξουαλικά φετίχ, η εφαρμογή των οποίων μπορεί να έχει απρόβλεπτα δυσάρεστες συνέπειες. Όχι και τόσο αστείο όσο θα ήθελε, το φιλμ παρακολουθείται με ενδιαφέρον.

Σκηνοθεσία: Josh Lawson  

Πρωταγωνιστούν: Bojana Novakovic, Josh Lawson, Damon Herriman, Stephanie May, Ben Lawson, Tasneem Roc, Erin James.

Διανομή: Σπέντζος Φιλμ & Seven Films

 

 

«Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων» (Ai No Corrida/In the Realm of the Senses – Ιαπωνία  1976)

Μια θρυλική ερωτική ταινία, στα όρια της πορνογραφίας, ένα συνεχές γυμνό σφυροκόπημα των αισθήσεων από έναν μεγάλο αιρετικό Ιάπωνα δημιουργό. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, έκανε αίσθηση στην εποχή της και συνάντησε παντού προβλήματα λογοκρισίας.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την παθιασμένη ερωτική σχέση της Σάντα Άμπε, πρώην πόρνης και νυν υπηρέτριας ενός ξενώνα, και του εργοδότη της, Κιτσίσο Ίσιντα. Καθώς οι ερωτικές εμπειρίες του ζευγαριού γίνονται εντονότερες, το πάθος μετατρέπεται σε εμμονή και το ζευγάρι απομονώνεται στον δικό του μικρόκοσμο. Η Σάντα γίνεται όλο και πιο κτητική και εκείνος όλο και πιο πρόθυμος να την ικανοποιήσει. Έτσι, πειραματίζονται με επικίνδυνα ερωτικά παιχνίδια, τα οποία τελικά θα τους οδηγήσουν σ' ένα βίαιο τέλος ως πράξη υπέρτατης ικανοποίησης.

Η ταινία θα προβάλλεται σε αποκατεστημένη remastered έκδοση και είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να δούμε αν άντεξε το πέρασμα του χρόνου. Κάτι που αμφιβάλω αν ποτέ καταφέρουν οι διάφορες αποχρώσεις του γκρι και του εμπριμέ. Λόγω τολμηρού περιεχομένου δεν υπάρχει διαθέσιμο trailer.

Σκηνοθεσία: Nagisa Oshima  

Πρωταγωνιστούν: Tatsuya Fuji, Eiko Matsuda

Διανομή: Strada Films  

Κατά τα λοιπά συνεχίζονται πολλές ταινίες των προηγούμενων εβδομάδων, νεότερες και κλασικές, σε θερινά ή και multiplex. Καλή διασκέδαση! Και καλή μας τύχη!