Entourage

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 104 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Βαθμολογία: * * 

Σκηνοθεσία: Doug Ellin

Πρωταγωνιστούν: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Jeremy Piven, Emmanuelle Chriqui, Perrey Reeves, Rex Lee, Debi Mazar, Rhys Coiro, Constance Zimmer, Haley Joel Osment, Ronda Rousey, Scott Mescudi, Alan Dale, Emily Ratajkowski, Billy Bob Thornton, Nina Agdal, Lucas Ellin, Piers Morgan και πολλοί διάσημοι (Mark Wahlberg, Liam Neeson, Warren Buffet, Jessica Alba, Pharrell Williams και άλλοι) σε σύντομα περάσματα.

Υπόθεση: Αυτή η Κουστωδία (Entourage) ξανασυγκεντρώνει στη μεγάλη οθόνη το αυθεντικό cast της πολυβραβευμένης σειράς του HBO με τους Κέβιν Κόνολι, Έιντριαν Γκρένιερ, Κέβιν Ντίλον, Τζέρι Φεράρα και Τζέρεμι Πίβεν. Ο αστέρας του κινηματογράφου Βίνσεντ Τσέιζ (Γκρένιερ) μαζί με όλη την περιβόητη παρέα, τον Έρικ (Κόνολι), τον Τέρτλ (Φεράρα) και τον Τζόνι Ντράμα (Ντίλον), επιστρέφουν, έχοντας πάντα στο πλάι τους τον ατζέντη του Βινς, Άρι Γκολντ (Πίβεν). Η ταινία ξεκινά στο σημείο που τελείωσε η σειρά. Έξι ημέρες αργότερα, για την ακρίβεια. Ο Βινς, έχοντας ταξιδέψει από το Λος Άντζελες στο Παρίσι προκειμένου να παντρευτεί τη γυναίκα των ονείρων του, βρίσκεται μόνος και απαρηγόρητος να κάνει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, με ένα τεράστιο γιοτ γεμάτο κουκλάρες με μπικίνι. Η γυναίκα των ονείρων του σύντομα θα είναι πρώην! Προκειμένου να συμπαρασταθούν στον κολλητό τους την ώρα της ανάγκης και να πνίξουν τον καημό του σε πανάκριβη σαμπάνια, ο Έρικ, ο Τερτλ και ο Ντράμα σπεύδουν να του συμπαρασταθούν. Πίσω στο Χόλιγουντ τα πράγματα έχουν πάρει άσχημη τροπή καθώς ο Βίνσεντ προσπαθεί να ολοκληρώσει την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα και ο Άρι αναγκάζεται να ζητήσει συμπληρωματικά κεφάλαια από τους Τεξανούς συμπαραγωγούς που ωστόσο έχουν άλλα σχέδια για την ταινία…

Σαρκαστικό χιούμορ, κυνισμός, σεξισμός του χειρίστου, κωλοπαιδισμός, ποτό, υστερία,  αμπελοφιλοσοφία… το υλικό των χολιγουντιανών ονείρων παρελαύνει στο κινηματογραφικό αυτό σήκουελ όπως και οι δεκάδες σταρ και ανθυποστάρ που κάνουν σύντομα περάσματα υποδυόμενοι τον εαυτό τους.

Δυνάμει ιδανική σάτιρα (μέχρι ένα σημείο) των μηχανισμών πίσω από τον κόσμο της χολιγουντιανής κινηματογραφίας και των νευρώσεων των ανθρώπων που κυβερνούν το υποσυνείδητο ολόκληρου του πλανήτη, αυτή η παρέλαση λαχταριστής επιδερμίδας διαθέτει μια επίφαση ελευθεριότητας μέσα από την υποπλοκή της οργάνωσης του gay γάμου του βοηθού του Άρι καθώς και μια καλά οργανωμένη πινακοθήκη ασήμαντων και ρηχών ανθρώπων με χρήμα και δύναμη. Όμως δεν έχει καμία πρόθεση να ταράξει τα νερά. Απαραίτητο συμπλήρωμα για τους λάτρεις της τηλεοπτικής σειράς, δεν θα πει και πολλά πράγματα στο υπόλοιπο κοινό που πιθανόν να βαρεθεί τη φλυαρία, την ματαιοδοξία αλλά και την έλλειψη σκηνοθετικής φαντασίας από την οποία πάσχει ολοφάνερα η ταινία. Στα συν η σαρωτική παρουσία του Τζέρεμι Πίβεν στο ρόλο της ζωής του ως Άρι Γκολντ και η επανεμφάνιση του πρώην παιδιού θαύματος Χαλεϊ Τζόελ Όσμεντ.

Αράξτε λοιπόν στα κυβικά σας αγαπητοί νεαροί φανς, χαζέψτε τα κορίτσια και απολαύστε τις ζωές που δεν θα μπορέσετε ποτέ να αποκτήσετε.

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 18.06.15.