Vice – Vice: Η Πόλη της Βίας

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Βαθμολογία: * 1/2   

Σκηνοθεσία: Brian A Miller

Πρωταγωνιστούν: Ambyr Childers, Thomas Jane, Bryan Greenberg, Bruce Willis, Johnathon Schaech, Charlotte Kirk, Brett Granstaff, Ryan O'Nan.

Υπόθεση: Σε μια πόλη στο κοντινό μέλλον ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας Τζούλιαν Μάικλς (Μπρους Γουίλις), έχει σχεδιάσει τον απόλυτο «τουριστικό» προορισμό: το VICE, όπου τα πάντα είναι δυνατά και οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν τις πιο τρελές φαντασιώσεις τους χρησιμοποιώντας εξελιγμένα ανθρωποειδή ρομπότ. Οι τεχνητοί αυτοί «διασκεδαστές» μοιάζουν και σκέφτονται σαν αληθινοί άνθρωποι αφού αποτελούνται κυρίως από οργανικά υλικά. Όταν μία όμορφη ρομπότ μπαργούμαν (Άμπιρ Τσίλντερς) παθαίνει βραχυκύκλωμα και μαθαίνει την αλήθεια, αποπειράται να αποδράσει. Τότε βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των υποτακτικών του Τζούλιαν και το κυνηγητό του Αστυνόμου Ρόι (Τόμας Τζέιν), που έχει κάνει σκοπό της ζωής του να κλείσει το Vice για πάντα και να βάλει τέλος στα βίαια ένστικτα των επισκεπτών του.

Τα Β-Μovies φαντασίας ξεκινάνε πάντα με μια ενδιαφέρουσα ιδέα, στην οποία κατά κανόνα αλλάζουν τα πατριαρχεία. Εδώ χρησιμοποιείται η ιδέα του cult classic των 70s Westworld, ενός sci fi western του Μάικλ Κράιτον. Με πρωταγωνίστρια την καραμπινάτη ξανθιά τηλεοπτική σταρ Άμπιρ Τσίλντερς (All my children) και με τον απερίγραπτο Τόμας Τζέιν στο ρόλο του «σκληρού μπάτσου» (πως βρίσκει άραγε ρόλους ακόμη αυτός ο ηθοποιός είναι μυστήριο), η ταινία προσφέρει άτσαλο, ένοχο fun αρκεί να μην την πάρει ο θεατής σοβαρά. Τώρα τι δουλειά έχει ένας σούπερσταρ σαν τον Γουίλις σ αυτό το ανθυπο-Blade Runner  κατασκεύασμα, μόνο ο τραπεζικός του λογαριασμός γνωρίζει! 

Διανομή: Seven Films & Σπέντζος Φιλμ 

Στις αίθουσες από 07.05.15.